kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Annan Planı’na atıf
Annan Planı’na atıf

MGK’nın dünkü toplantısında Annan Planı da referans alınarak adanın gerçeklerine dayalı bir çözüme müzakereler yoluyla ulaşılması kararı çıktı.

KIBRIS'TA çözümün hangi temel üzerinde inşa edileceilişkin yaşanan tartşma, Milli Güvenlik Kurulu'nun dünkü toplantısında sonuçlandı. Kıbrıs özel gündemli toplanan MGK'dan, "Annan Planı da referans alınarak, Ada'nın gerçeklerine dayalı bir çözüme müzakereler yoluyla ulaşılması" kararı çıktı. MGK'nın geçen ay yapılan Kıbrıs özel toplantısında da Annan Planı'na hiç atıfta bulunulmamış, sadece " BM Genel Sekreteri'nin iyiniyet misyonuna" yönelik desteğin sürdürüldüğü kaydedilmişti. Genelkurmay İkinci Başkanı Org. İlker Başbuğ da geçen hafta yaptığı basın brifinginde, gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen "Annan Planı"nın adını kullanmaktan özenle kaçınmıştı. MGK'nın dün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlsaat 13.30'da başlay3,5 saat süren toplantsonrasyapbasaçise Annan Plan'nın referans alınması gerektiğine işaret edildi. Bildiride, Kıbrıs'taki gelişmelerin deve müzakere sürecinin yeniden canlandyönündeki girişimlerin yararve gerekonusunda görüş birlivarvurgulandAnnan Plan'na bildiride de şu şekilde atbulunuldu: "Daha önce de kamuoyuna açıklandığı gibi Türkiye BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonuna olan desteğini sürdürmekte ve Annan Planı da referans alınarak Ada'nın gerçeklerine dayalı bir çözüme müzakereler yoluyla hızla ulaşılması konusundaki siyasi kararlılığını yinelemektedir."

ERDOĞAN'A MÜZAKERE YETKİSİ
MGK bildirisinde Başbakan Recep Tayip Erdo'ın, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile müzakere sürecinin yeniden başlatılması için temas etmesinin yararlı olacağı da bildiride açıkça dile getirildi. Böylece Erdoğan, bugün Davos'ta bir araya geleceği Annan ile MGK'nın desteğini yanına alarak görüşmesini gerçekleştirecek. MGK'nın dünkü bildirisinde dikkat çeken bir nokta da KKTC hükümetiyle de yakın danışma ve işbirliği içinde olunmasına dönük cümle oldu. MGK bildirilerinde daha önce sadece KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile "yakın danışma ve işbirliği" içinde olunmasına vurgu yapılırken, dün buna KKTC hükümeti de eklendi. Bildiride bu bölüm şöyle yer aldı: "Bu noktadan hareketle Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin iyi niyetli yaklaşve yapgörüşleri çerçevesinde KKTC CumhurbaşkanSayRauf Denktaş ve KKTC hükümeti ile yakdanşma ve işbirlihalinde müzakere sürecinin yeniden başlatamackonuyu BM Genel Sekreteri ile ele almasyararlolacasonucuna varşt"

MASAYA İYİNİYETİMİZİ KOYACAĞIZ
Erdoğan Davos'a hareketinden önce Kıbrıs konusunda değerlendirlemelerde bulundu. MGK toplantısında Annan Planı konusunda kurumlara rasındaki usul farklılığının giderilip giderilmediğine ilşkin sorular üzerine Erdoğan "MGK'dan çıkan bildiride olduğu gibi çalışmalarmız olumlu bir şekilde sürüyor'dedi Erdoğan "Annan ile bugün Davos'ta yapacağı görüşmeye nasıl bir dosya ile gidiyorsunuz, çantanızda ne var? "sorusuna "Çantamızda iyiniyet var. Masaya iyi niyetemizi koyacağız. Sorunun çözümünde Rumlardan geri kalmayacağız, daha önde olacağız" yanıtını verdi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Evin patronları Davos'ta
 Başbakan Davos'a eşsiz gitti
 Mahmur'dan 'şeffaf dönüş' için anlaşma tamam
 Başbakan'ı yalan makinesine mi bağlayalım
 Bumin'den Baykal'a eleştiri
 İrtica brifingi Sezer'e takıldı
YAVUZ DONAT
Erzurum dağları kar ile bora
Akşam yemeğini "Palandöken...
 atv 19.00
"atv Ana Haber Bülteni"
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Star 20.00
"Spor"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
Ölümün rengi beyaz
ülkede yaşamı alt üst eden kutup soğuğu can da alıyor. İstanbul,...
Zirveyi boşver heyecan yeter
Fenerbahçe'nin misyonu büyüklük olmalı. Kanarya her zaman heyecan...
Bir yıldız doğuyor
Bir yıldız doğuyor
Tuba Ünsal, 'Mankenden oyuncu olmaz' diyenlere inat "Vizontele...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.