Ezo gelin çorbası
PİRİNCİ küçük bir kapta haşlayın. Pirinç haşlanırken soğanı kıyın, sebzeleri iri iri doğrayın. Baharatlar dahil tüm malzemeyi düdüklü tencereye aktarıp, yağını ilave edin. Üzerine 5 su bardağı su ekleyin. 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın. Çorbayı blendırdan geçirin ya da süzgeçten geçirerek çatalla ezin. Üzerine pirinçleri ekleyip, 2-3 dakika daha pirinçle birlikte bir taşım kaynatın. Servis yapın.
Aşçının notu: Çorbanın üzerine arzu edilirse kimyon eklenebilir veya biraz yağda nane yakılıp dökülebilir.
MALZEMELER: (12 kişilik) Yarım su bardağı pirinç *1 adet soğan *1 çorba kaşığı margarin *1 su bardağı kırmızı mercimek *1 adet havuç *1 adet patates *5 su bardağı su *Tuz, nane, karabiber, kırmızıbiber
|