|
|
|
|
|
|
Adanalılar iki fırıncısını seçti
Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Adana'nın Ceyhan ilçesinde kurulu Lesaffre Grubu'nun Türkiye kolu Özmaya Sanayi A.Ş. tarafından organize edilen milli takım seçmelerinin ilk etabı Adana HiltonSA Oteli'nde yapıldı. Adana, Mersin ve Ceyhan'dan toplam 13 fırıncının katıldığı seçmelerde; Adana Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikası'ndan Suphi Öztürk, 'Bağ Evi' adını verdiği eseri ile birinci olurken Otel Seyhan'dan Mehmet Kılıç, 'Fatih Sultan Mehmet Tuğrası' adlı eseri ile ikinci oldu. 14 yıllık fırıncı Suphi Öztürk, sonucun kendisi için sürpriz olduğunu söylerken, mutluluğunu da gizlemedi. 4 yıldır belediyenin ekmek fabrikasında çalışan Öztürk, eseriyle ilgili olarak şunları söyledi: "İç Anadolu Bölgesi'ndeki bir bağ evi motifini iki günde yaptım. Ekşi mayalı ekmek kullandım. Çukurova Bölgesi'nde yaşadığımız için pastanın motifi olarak yöre evini düşündüm. İnsanların böyle otontik şeylere ilgisi olduğunu bildiğim için bu şekilde bir pasta yaptım. Milli duygular içinde bu yarışmaya katıldım. Ama doğrusunu söylemek gerekirse, epey hünerli ustaların olduğu bu yarışmada birinci olmam benim için büyük sürpriz oldu."
|
|
|
|
|
|
|
|
|