|
|
FIRINCILAR RUSYA'YA
RUSYA'YA RUSYA'YA Türk fırıncılar, Rusya'nın Petersburg kentinde yapılacak Fırıncılar Dünya Şampiyonası'nın 'Doğu Avrupa Seçmeleri' için kolları sıvadı.
Dünyanın en iyi ekmek ve hamur işi ustalarının belirleneceği "Fırıncılar Dünya Şampiyonası" na katılacak Türk Milli Takımı seçmelerine, Adana'da başlandı. Fırıncıların, yaratıcılık, görünüm ve lezzet becerilerini sergilediği elemelere Çukurova'dan 13 kişi katıldı. Yarışmada, Suphi Öztürk, "Bağ Evi" adını verdiği pasta ile birinci, Mehmet Kılıç ise "Fatih Tuğrası" adlı çalışması ile ikinci oldu. Seçmelerin Ankara etabı bugün yapılacak. İzmirli fırıncılar 14 Ocak'ta aday adaylığı için ter dökerken, İstanbul elemeleri de 16 Ocak'da gerçekleşecek.
BÜYÜK SÜRPRİZ Adana yöresi birincisi Suphi Öztürk, yarışmaya milli duygular içinde katıldığını açıklayarak, birinci seçilmesini "büyük sürpriz" olarak değerlendirdi. Adana ikincisi Mehmet Kılıç ise, 4 saatte hazırladığı "Fatih Tuğrası" adlı pastanın modelini internette gezinirken gördüğünü söyledi. 14 yıllık fırıncı Mehmet Kılıç, "Milli takımda yer almak istiyorum" dedi. İLK
ETAP MARTTA Adana, Ankara, İzmir ve İstanbul elemelerinde dereceye girecek toplam 8 fırıncı, Adana'da Fırıncılık Araştırma Merkezi'nde eğitim görecek. Aralarından 3 kişi Türk Milli Takımı'nı oluşturacak. Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, martta Rusya'nın Petersburg kentinde yapılacak Doğu Avrupa Seçmeleri'nde Bulgaristan, Estonya, Litvanya, Finlandiya, Letonya, Romanya, Rusya va Ukrayna ile yarışacak. Takımımız bu etabı geçtiği takdirde, 2005'te Fransa'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda kendini gösterecek.
|