| |
|
|
Üç tavsiye..
Buraya aslında İlhan Ağabeyi (Selçuk) alıp götürmem gerek.. Ziver Bey Köşkü.. Ama bu başka Ziver Bey Köşkü.. Mabeyinci Ziver Bey bu.. Ve burada da ne yazık ki, insana işkence yapılıyor.. Öyle zevkli, öyle güzel, öyle "Ye beni" diye bağıran şeyler servis ediyorlar ki, birbiri ardına, yiyemiyorsunuz. Yer kalmıyor ondan.. Ve bu güzelliklere dokunamadan bakmaktan büyük işkence mi olur?.. Bir tarihi köşk nasıl elden geçirilir, nasıl topluma yeniden kazandırılır, önce onu gidip görmek gerek.. Gaziantep Mutfağı işin öte yanı.. Herşeyi yiyin, ama mutlak tatlıya yer ayırın. Dükkanın adını taşıyan Mabeyn, ilk defa tadacağınız buraya has bir lezzet.. Mustafa Demircan şöbiyeti icad eden ve Türk mutfağına kazandıran adam.. Burada da Mabeyin Tatlısı koymuş, masaya.. Ama her zaman yok.. Varsa siz mutlak Bülbül Yuvası da isteyin.. Dünyanın en hafif, ama en güzel tatlısıdır bence.. Çocukken bizim bayram yemekleri hep Bülbül Yuvası ile biterdi. Babam ciheti askeriyeye giderdi sabah bayramlaşmak için Kilis'te.. Giderken de yol üstünde bir tepsi Bülbül Yuvası sipariş ederdi. Biz de sabah kalkıp anneannemlere gittik, el öpüp harçlık almaya, ağabeyimle.. Öğleye yakın eve geldik, ardından tepsi geldi.. Acıkmışız ya zaten.. Bir tane ağbim aldı, bir kenardan, bir tane ben aldım, karşı kenardan.. Annemin hazırladığı muhteşem öğle yemeğini büyük bir keyifle yedik.. Annem "Hadi kahveni yapayım" dedi babama, masadan doğrulurken.. "Hanım.. Hanım" diye seslendi babam.. "Tatlıyı unuttun.." "Onu oğullarına sor" dedi, annem.. Biri 9, öbürü 11 yaşında iki çocuk bir tepsi Bülbül Yuvası'nı yarım saatte temizlemiştik, iyi mi?.. Mabeyin: 0 216/ 422 5580
*** Tatlı ile devam o zaman.. Antep'te baklava deyin sokakta ilk karşınıza gelene.. "Çağdaş" diyecektir mutlak.. Bir efsanedir Çağdaş.. Gittim dükkanına.. Orada yedim.. İnanın Şeker Hastası olduğuma ilk orada kahrettim.. Şimdi bu Çağdaş Baklavaları hergün özel kargo ile İstanbul'a Sofra London'a geliyor.. Hüseyin ve Funda dostlarımın Taksim'de yarattıkları o dünyalar şirini camlı terasta İstanbul'da değil, Antep'te yapılan antep baklavası, hem de baklavaların şahı var. Sofra London: 0 212/ 297 21 78
*** Alkent'in köşesinde aylardır boş duran pastacı dükkanı yeniden açıldı.. Butterfly.. Müthiş paralar harcanmış.. Müthiş bir zevk ortaya konmuş. Gecenin bir yarısı kapıyı açık buldum ve daldım, ama henüz tatmadım. Bu kadar büyük masrafa layık lezzetler sunacakları kesin.. Duvarlarda kelebek koleksiyonları, üst katta romantik bir salonu var. Yani Kelebek Koleksiyonu göstermek istiyorsanız birilerine.. Kelebek: 0 212/ 358 6121
*** Yılmaz Erdoğan ve Gürhan Ateş, bu yaz Laila'da efsane olan Yazı'nın Alkent'teki kışlığının terasını, bir kış bahçesi haline getirmişler. Nasıl sıcak bir snack bar.. Gittiğimde içi de cıvıl cıvıldı. Yılmaz biraz asılırsa, tutar.. Alkent civarında böyle bir yer yok.. İhtiyaç da çok.. Yazı Teras: 0 212/ 297 21 78
|