|
|
|
|
|
Yayla böreği
|
|
ÖNCELİKLE 250 gram margarini eritin. 1 kilo yufkayı yayıp yağlayın. Yağlanmış tepsiye üst üste yağladığınız 5 adet yufkayı alın. Buruşmamasına dikkat ederek, tepsiye yayın. Dışarıda kalan kısımları dikkatlice keserek tepsinin içine bırakın. Başka bir tencerede 2 adet orta boy yemeklik doğradığınız soğanı, 1 adet etli kırmızı biberi kavurun. Hiç suyu kalmayınca kadar pişirip, ufak ufak doğradığınız 1 demet taze soğanı, 1 adet domatesi ve demet maydanozu ilave edin. Domatesler suyunu çekene dek, pişirmeye devam edin. Hazırladığınız harcı yufkanın üzerine yayın. 200 derecelik fırında pişirin. Börek pişerken sarmısaklı yoğurdu hazırlayın. Yayla böreğini sarmısaklı yoğurta servis yapın.
MALZEMELER 1 kilo yufka 2 adet soğan 250 gram margarin 1 adet domates 1 demet taze soğan 1 adet kırmızı etli biber 1 demet maydanoz 1 komposto kasesisarmısaklı yoğurt Tuz, karabiber
|
|
|
|
|
|
|
|
|