kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Tekrar kemençe çalacağım'
'Tekrar kemençe çalacağım'
Kâbus görüyor zannetmiş

'Tekrar kemençe çalacağım'

Şişli'deki patlamada ağır yaralanan sinagogun güvenlik görevlisi Hasan Özsoy ve oğlu Hamza, eski sağlıklarına kavuşmaya çalışıyor. Küçük Hamza, 2 yıldır çaldığı kemençeyi yanından hiç ayırmıyor ve sabırsızlıkla tekrar eline alacağı günü bekliyor.

Bayram alışverişine çıkmışlardı ama günlerden 15 Kasım'dı yani Şişli'deki patlamanın olduğu gün. Beth İsrail'de güvenlik görevlisi olan Hasan Özsoy, 13 yaşındaki oğlu Hamza ile sinagoga doğru ilerliyordu. Neredeyse gelmişlerdi ama patlamanın etkisiyle ikisi de havaya uçtu. Saldırıda kollarından ve bacaklarından ağır yaralanan Hasan Bey ile küçük oğlu Hamza, şimdi sağlıklarına kavuşacakları günlerin hayaliyle acılarını dindirmeye çalışıyor. Hasan Bey oğlunun bir an önce iyileşmesini dilerken, küçük Hamza, yanından ayırmadığı kemençesini göstererek, "2 yıldır çalıyorum. Hastaneden çıkınca da yine kemençe çalacağım" diyor.

BİRBİRLERİNDEN GÜÇ ALIYORLAR
Sol kolundan ve bacaklarından yaralanan sinagogun güvenlik görevlisi baba Hasan Özsoy, yürüyemeyecek durumda ama o her gün yan odada yatan oğlunun yanına gidiyor, ve ona yaşama sevinci aşılamaya çalışıyor. Psikolojik destek alan baba-oğul, en çok birbirlerinden güç alıyorlar. Hamza'nın dışında, lisede okuyan iki kız babası olan Özsoy, başına gelenler için büyük bir kızgınlık duysa da, saldırıyla bağlantılı kişilere ulaşılmasının kendisine umut ve dayanma gücü verdiğini belirtiyor. Patlama günü oğlunu bayram alışverişine çıkarmak için yanında getirdiğini ifade eden Özsoy şunları söylüyor:

ETKİSİNDEN KURTULAMADIK
"Hamza'yı mutlu etmek için yanımda götürmüştüm. Ancak saldırı yüzünden ilk kez oğluma doya doya sarılamadığım bir bayram geçirdim. Açıkçası suçlulara bu kadar kısa sürede ulaşılacağını sanmıyordum. Ama acım hafifledi ve rahatladım. Patlama haberlerini dinleyince kendimi çok kötü hissediyorum. Ne ben ne de oğlum olayın etkisinden kurtulamadık. Yürümekte zorluk çeksem de, her gün biricik oğlumun odasına gidip alnına küçük bir öpücük konduruyorum. 'Bombanın gücü bile bizi hayattan koparmaya yetmedi. Artık daha cesur olmalısın' deyip onu rahatlatmaya çalışıyorum. Hayata küsmesine izin vermeyeceğim." Dışarı çıkar çıkmaz, oğluna çok istediği bilgisayarı alacağını da belirten Hasan Bey, "Ben ondan önce taburcu olacağım. Kredi kartıyla da olsa bilgisayarı alacağım. Yeter ki iyileşsin. Ona doya doya sarılacağım günün özlemini çekiyorum" diyor.

DAVUT GÜLOĞLU'NU BEKLİYOR
Küçük Hamza ise çok sevdiği Karadenizli türkücü Davut Güloğlu'nun kendisini ziyaret edeceği günün hayaliyle yaşıyor... Kemençesiyle hep onun şarkılarını çaldığını söyleyen Hamza, "Hiç tanımadığımız, ismini bile bilmediğimiz kişiler, bizi ziyarete geldi. Ben ise o kapıdan hep Davut Güloğlu'nun girmesini hayal ettim. Kolumu ve ayağımı hissetmiyorum ve canım çok yanıyor. Ama böyle bir durumda bile onu düşünecek kadar çok seviyorum" diye konuşuyor. yürümeyi çok özlediğim."

PERVİN METİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Korsan, Çete Suçu Oluyor
 Jeste karşılık jest
 Trilyon Avı başlıyor
 Demet'ten İbo'ya Fenerbahçeli pasta
 Savaş pilotu artık aşk şairi
 Metrocity'yi meşhur etti
 15'inci kitabı piyasaya çıktı
 Galoşmatik çok pratik
 Karaoğlan bizi bırakmaaa!!!
 Araba fiyatına güvercin
 Meğer Metrocity'ye Kayserili eli değmiş
 Başkent tiyatro ile buluşuyor
 Çalışmalarının ışığı Atatürk
 Uçan süpürge, kadınları belgeselle buluşturuyor
 Operanın ikiz yıldızları
 Aranızda biri mi var?
 Sini köftesi
Cennete gitmek orda muz yemek istiyorum
9 yaşındaki A.E. böyle diyor. Körpecik bedenleriyle sokakta ekmek...
Hiç değilse hayalleri mahkum olmayacak
Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı'nın genç gönüllüleri,...
Ayasofya Camii için 'TIKLAYIN'
"Dünyanın Yeni 7 Harikası" yarışması için aday gösterilen Ayasofya,...
Yeni bir aşk
Yeni bir aşk
Mankenliğin yanı sıra dj'liğe de merak saran sosyetik güzel...
İşsizlikten mi stresten mi?
İşsizlikten mi stresten mi?
Pınar Altuğ'u geçenlerde Kâğıthane'deki Euro Flora'da gördüm.
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.