kapat
19.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

ÖDP'den generallere suç duyurusu

Eken'e destek veren emekli generaller hakkında suç duyurusunda bulunan ÖDP Genel Başkanı Uras, "Türkiye savcılarını arıyor" dedi

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Susurluk Davası'ndan 6 yıl hapis cezasını çekmek için cezaevine giren emekli Yarbay Korkut Eken'i destekleyici açıklamalar yapan 6 emekli general hakkında suç duyurusunda bulundu. Uras, emekli orgeneraller Doğan Güreş, Necati Özgen, Teoman Koman, Adnan Doğu, emekli korgeneral Hasan Kondakçı ve emekli tümgeneral Cumhur Evcil'in, Eken'in suçuna iştirak ettiği için yargılanması gerektiğini iddia etti.

Uras, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, emekli generallerin, "Korkut Eken, herşeyi bilgimiz dahilinde yaptı. Aldığı emirleri eksiksiz yerine getiren, her türlü övgüyü hak eden kahraman bir subaydır" diyerek, Korkut Eken'in işlediği suçları 'kendi bilgileri dahilinde, kontrollerinden çıkmadan' yaptığını itiraf ettiklerini ileri sürdü. Uras, emekli generallerin "cürüm işlemek için teşekkül meydana getirmek ve yasanın suç saydığı fiili övmek"ten cezalandırılmalarını istedi.

PAŞA PAŞA İTİRAF
Ufuk Uras, dilekçesini verdikten sonra beraberindeki bir grup ÖDP'liyle birlikte basın açıklaması yaptı. Uras, şöyle dedi: "Demokratikleşme alanında somut adımların atıldığı bir iradenin ortaya çıkması gerekiyor. Türkiye savcılarını arıyor. Susurluk faciası sadece tetikçileriyle ve maşalarıyla yetinilerek ortaya çıkarılamaz. Türkiye'de temiz toplum, temiz siyaset ve demokratikleşmeden yana olan herkes, bütün bunlar açığa çıkarılmadan yüzünün gülmeyeceğini bilmelidir. İkinci bir Susurluk Davası açılarak hukuk devleti konusunda somut adım atılır. Paşa paşa, açıkça bu ilişkilerdeki rollerini itiraf edenlerin yargılanmasıyla güzel bir geleceğe yol alacağız. 'Bütün bu olanlar bizim bilgimiz dahilinde' diyen generaller Korkut Eken ve arkadaşlarının bulunduğu yere gitmeli."

Açıklamanın ardından ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ile birlikte adliyeye gelen grup, alkışlarla "Çeteci paşalar yargılansın" sloganları atıp dağıldı.

BAĞCILAR SAVCILIĞI BİLİRKİŞİ İSTEDİ
Emekli generallerin açıklamaları üzerine inceleme başlatan Bağcılar Cumhuriyet Başsavcılığı, açıklamalarda suç unsuru olup olmadığının tespiti için bilirkişi oluşturulmasını kararlaştırdı. Bavcılar Başsavcılığı, bilirkişi heyeti oluşturulması için İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yazı gönderdi. Başsavcılık, ''hukukçuların hazırlayacağı rapora göre, incelemenin soruşturmaya dönüşüp dönüşmeyeceğine'' karar verecek.

Türkan HİÇYILMAZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır