Karım hırsız!
Evlendiği gün karısını dövmekle suçlanan tekstilci "yanılma nedeniyle nikahın iptali" davası açtı. Karısını hırsızlıkla suçlayan öfkeli koca: Nikah gecesi 845 milyon liramı çaldı, 'Kerizsin' dedi!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde evlendiği eşini nikah gecesi dövmekle suçlanan tekstilci Mehmet Ali Gürültü, savcılığa başvurdu. "Yanılma nedeniyle nikahın iptali" davası açan işadamı, karısı hakkında ağır ithamlarda bulundu. Gürültü, avukatı aracılığıyla Bornova Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede, eşinin nikah öncesi 845 milyon lirasını çaldığını ve bunu nikahtan hemen sonra itiraf edip kendisine "keriz" dediğini öne sürdü.
'PARANI YİYECEĞİM'
Eşinin ailesi tarafından ölümle tehdit edildiğini belirten Gürültü, tehditlerin devam etmesi halinde savcılığa bildirmek zorunda kalacağını ifade etti. Gürültü, "Eğer yeni evlendiğiniz eşiniz, size (keriz) olduğunuzu söylüyor ve (paranı yiyeceğim) diyorsa, doğal olarak sinirlenirsiniz. Ben de bu olay karşısında sinirlendim. Ancak kesinlikle dövmedim" dedi. Mehmet Ali Gürültü'nün avukatı Funda Ekşi ise, müvekkilinin boşanma davası açmayacağını, buna karşılık Medeni Yasa'nın 149/2 maddesine göre "nikahın iptali" davası açtıklarını belirtti.
Ekşi, "Bu yasaya göre, bir kişi yaşamayı kendisi için çekilmez bir duruma sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenmişse, nikahın iptali istenebilir. Biz de bu yasa maddesine göre iptal davası açtık" diye konuştu. Türk vatandaşı olmadığını ve 1986 yılından beri Hollanda vatandaşı olduğunu dile getiren tekstilci ise, kariyeri açısından cüzi miktarda tazminat davası açmayı düşündüğünü söyledi.
'YANILMA NEDENİYLE NİKAHIN İPTALİ' NEDİR?
Avukat Veysel Uçum bunu şöyle açıkladı: "Medeni Yasa'nın 149/2 maddesine göre eşler evlendikten sonra makul görülebilecek gerekçeyle 'yanılma nedeniyle nikahın iptali davası' açabilirler. Konu da temel olan, eşlerin nikah akdini yapmadan önce 'eğer bilseydim evlenmezdim' deyip evli kaldığı taktirde yaşamının çekilmez olacağı düşüncesidir. Bu gibi davalarda taktir kanunla birlikte hakimin yetkisindedir. Örneğin çiftler birbirlerinin dürüst olduğunu inanarak evlendiler. Evlendikten sonra çiftlerden biri eşinin ruhsal dengesinin bozuk olduğunu ya da eşinin bir gözünün takma olduğunu öğrendi. Sonra da eşinin dürüst davranmadığını ve evliliğin bu şekilde çekilmez olduğu düşünmeye başladı. Kanun bu aşamada kadın ve erkeğe "altı ay içinde" dava açma hakkı veriyor. Evliliğin üzerinden 5 yıl geçmiş ise kadın da erkek de 'yanılma nedeniyle nikahın iptali' için dava açamıyor."
|