kapat
24.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

TEM yolu meğer tampon bölgeymiş

Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayan TEM yolu üzerinde yıllardır kaçak kurban kesiminin yapıldığı alan sahipsiz çıktı!
2 yıldır denetimsiz kurban kesiminin sembolü haline gelen TEM yolunun Esenler ile Bağcılar arasındaki yeşil arazinin tampon bölge olduğu ortaya çıktı. Kurban bayramlarında kırmızıya dönen bu yeşil alanın hiçbir belediyenin denetim sınırları içinde yer almadığı belirlendi. Esenler ve Bağcılar belediyeleri yetkilileri bu alanın kendi sınırları içinde bulunmadığını söylerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bölgenin yetki bölgelerinin dışında olduğunu, gerçek sahibinin 17'inci Karayolları Genel Müdürlüğü olduğunu öne sürdü.

Arazi sahipsiz çıkınca da eline bıçağı alan kural ve yasak tanımadı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kesime devam etti.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sirkeci, "Askeriye'nin ve TEM'in sınırları içinde kalan bu bölgede değil kurban kesmek, insanların girmesi yasak olmalıydı" diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyılık ise, "Bizim belediyemizin sınırları içinde 100 yer belirlendi. TEM kenarındaki bölge bize dahil değildir. Askeriyenin sınırlarında olabilir, karayollarının sınırlarında olabilir ya da Büyükşehir belediyesinin sınırlarında olabilir. İsmi konmamış bir bölgedir. Bu ismi de İstanbul Valiliği koymalıdır" dedi.

Burak KARA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır