kapat
12.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kapkaç ilk kez DGM'de

İstanbul Emniyeti Kapkaç Timi'nin yakaladığı 14 kişilik çeteye DGM'de dava açıldı. Yaklaşık 200 trilyon lira çarpan çeteye 90 yıla kadar hapis isteniyor
Son yıllarda büyük artış olan kapkaçın cezalandırılmasında bir adım daha atıldı. Şimdiye kadar kanunlardaki boşluk nedeniyle çok az ceza verilen kapkaç ilk kez DGM'ye geldi. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in, oluşturduğu "kapkaç timi" tarafından yakalanan 14 kişilik Esenyurt- Susurluk çetesine DGM'de dava açıldı. Kapkaç ve oto hırsızlığından yaklaşık 200 trilyon çarpan 14 kişinin 90 yıla kadar ağır hapsi istendi. Çetenin suç dosyasında 64 kapkaç, bir banka soygunu, bir otel kurşunlama ve çok sayıda adam yaralama bulunuyor.

SUÇ LİSTESİ UZUN
İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erol tarafından yürütülen hazırlık soruşturması sonucunda; kapkaç çetesinin 22 yaşındaki liderleri Feridun Nureddinoğlu ve Sinan Dikilitaş hakkında çıkar amaçlı çete kurmak ve yönetmek, adam yaralamak, memura mukavamet, meskun mahalde ateş etmek, resmi mühür taklit etmek, sahte kimlik kullanmak, gasp ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 90 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede; Murat Mutlu, Özcan Demir, Turan Altuntaş, Hicri Kaya, Abdullah Köroğlu, Yusuf Gürbey hakkında çete üyesi olmak, gasp, meskun mahallede ateş etmek, ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından 15 yıldan 30 yıla kadar ağır hapis cezası talep edildi.

Diğer sanıklar Özcan Demir, Turan Altuntaş, Hicri Kaya, Abdullah Köroğlu, Yusuf Gürbey hakkında çete üyesi olmak, gasp, sahte kimlik kullanmak ve memura mukavamet suçlarından 13 yıldan 28 yıla kadar; Yusuf Akdeniz, Selman Köktaş, Ali Koçoğlu ile tutuksuz sanıklar Hüseyin Yurtgün, Fayik Kara ve Özcan Fırat hakkında çeteye yardım yataklık suçundan 6 aydan 1 yıla kadar ağır hapis cezası istendi.

NELER YAPTILAR?
Çoğunluğunun çeşitli suçlardan sabıkası bulunan şebeke üyelerinin, 26 Aralık Çarşamba günü, takip ettikleri bir kişinin, Avcılar E-5 karayolu üzerindeki akaryakıt istasyonunda önünü keserek, 80 milyar lira parasını gasp ettikleri, çeşitli semtlerde toplam 64 ayrı kapkaç ve gasp, 7 otomobil hırsızlığı ve Silivri'de Anfora adlı otelin kurşunlanması olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edilmişti. Kapkaççıların, suç işlemek istemeyen Yusuf Gürbey isimli arkadaşlarını "Davadan dönülmez" diyerek vurdukları, kadın pazarlayan kişileri haraca bağladıkları da belirlenmişti.

Toprakbank Güngören Şubesi'nden 30 bin dolar çalınmasıyla ilgili aranırken, polisin Silivri'de düzenlediği operasyonda, kaldığı otelin 3. katından atlayarak bacağını kıran ve yakalanan Sinan Dikilitaş'ın da şebekenin liderlerinden olduğu anlaşılmıştı. Veli SARIBOĞA (SHA)

Kartal ve Şişli tehlikeli semt
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı kapkaç raporuna göre geçen yıl İstanbul'da 2 bin 296 olay meydana geldi. Bu olayların çok büyük bir bölümü de Anadolu yakasında oldu. Bölgeler içinde en tehlikeli cadde ve mahalleleri de belirleyen polis kapkaççıların daha çok Anadolu yakasını seçmelerinin nedenini ise izlerini daha kolay kaybettirebilecek alanların çoğunlukta olması şeklinde açıklıyor. Riskli olan bölgelere daha fazla önem gösteren İstanbul Polisi, alınan önlemleri de bu bölgelerde artırmaya çalışıyor. Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı rapora göre geçtiğimiz yıl içinde sadece bir günde 10'a yakın kapkaç gerçekleşti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır