kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hükümeti yıkmaya çalışıyorlar

Bir çok hükümet senaryosu olduğunu söyleyen Bahçeli "Her türlü gelişmeye hazırız" dedi
MHP Genel Devlet Bahçeli'nin, hükümet ortağı ANAP'a yönelik eleştirisi sürüyor.

Bahçeli, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ı "mucit gibi davranmakla", DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i de hayalcilikle suçladı.

Bahçeli, partisinin önceki gün toplanan Başkanlık Divanı'nda yaptığı değerlendirmede, "ANAP ne yapmaya çalışıyor anlayamıyorum. Daha önce hükümet ortaklarının zirvede ele aldıkları gelir artırıcı önlemler paketini yeni bir olay gibi kamuoyuna açıklıyorlar. Kendilerine mal ediyorlar. İşte rapor elimizde Sayın Yılmaz, mucit gibi davranıyor" dedi.

AZINLIK HÜKÜMETİ HAYAL
Bahçeli, son günlerde ortaya atılan yeni hükümet senaryolarını da değerlendirerek, şöyle konuştu:

"Son günlerde bir çok hükümet senaryosu ortalıkta dolaşıyor. Bunların arasında dışarda bazı çevreler tarafından hazırlanan ve Türkiye'de sahnelenmek istenen senaryolar da var. Kimileri çıkıp en uygunu teknokratlar hükümeti diyor. Kimileri de Sayın Çiller Hanımefendi gibi azınlık hükümetini gündeme getiriyor. Sayın Çiller'in azınlık hükümeti önerisi bir hayal. Teknokratlar hükümeti kurmak için de alt zemin yok. Teknokratlar Hükümeti kuruldu diyelim. Bu kurulan hükümet reformları kiminle gerçekleştirecek? Meclis'teki hangi milletvekili çoğunluyla radikal reformları gerçekleştirecek? Bugün yıllardır bir birine selam vermeyen TÜİSAD ve TÜRK-İŞ gibi iki kuruluş yan yana geliyor, aynı masa etrafında oturup eylem planı kuruyorsa, buna dikkat etmek, dikkatlice takip etmek gerekir. Birilerinin hükümeti yıkmaya çalıştığı açık. Bunu açık açık, erken seçim çığırtkanlığı yaparak da dile getirenler var. MHP her türlü gelişmeye hazırdır. Önümüzdeki günler ani değişikliklere gebe. Bu ortamda şartlar oluşursa, bize görev düşerse biz sorumluluk almaya hazır olduğumuzu zaten söyledik."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   79
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   22
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır