kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İade-i itibar krizi

MHP'liler Aydın'ın istifa oylamasında tam kadro "ret" oyu vermeye hazırlanırken teşkilatçı kanat ya istifasını geri çeksin ya da ret kullanmamız ahlaki olmaz" diyor
Vurgun Operasyonu'nun ardından Bayındırlık Bakanlığı'ndan ayrılan MHP'li Koray Aydın'ın milletvekilliğinden istifası bugün TBMM'de oylanacak. Oylama öncesinde hükümet ortağı partilerin grup başkanvekilleri oylama konusunda ortak tavır oluşturmak için 4 gün boyunca görüşmelerini sürdürdüler. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP milletvekillerinin tam kadro katılarak ret oyu vereceklerini belirtmesine karşın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Oylamaya katılmayacağım. İstifa konusunun bireysel bir karar olduğunu düşünüyorum" dedi.

TEŞKİLATÇILAR RAHATSIZ
Şandır, MHP'li milletvekillerinin tamamının oylamaya katılarak ret oyu vermeleri çağrısında bulundu, hükümet ortaklarının da oylamada kendileriyle aynı yönde oy kullanacağını ümit ettiklerini bildirdi. Şandır, hükümet ortağı DSP ve ANAP'ın da çoğunlukla milletvekilliğinin düşürülmesine ret oyu vereceklerini kaydederek, "Arkadaşımıza iade-i itibar ettik. Biz bugün tüm arkadaşlarımızla hazır oylamada bulunacağız. Biz hazır bulunursak, muhalefetin bu konuyu kullanmasının önüne geçmiş oluruz. Ortaklarımız blok olarak milletvekilliğinin düşmesi yönünde oy kullanırsa, partinin hükmü şahsiyetine bir tavır olarak algılar, kırılırız. ANAP ve DSP'den böyle bir tavır beklemiyoruz" dedi.

Bu arada parti içinde teşkilatçıların başını çektiği grupta iade-i itibar sıkıntısı yaşanıyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, SABAH'ın "Koray Aydın'la ilgili oylamaya katılacak mısınız?" sorusuna, "Ben şahsen oylamaya katılmayacağım. İstifa kararının bireysel bir tavır olduğunu düşünüyorum. Arkadaşımız istifadan vazgeçseydi dilekçesini geri çekerdi. Dolayısıyla oylama konusunda grubun blok hareket etmesi gibi bir şey söz konusu olamaz" yanıtını verdi. Parti içindeki teşkilatçı kanadın Bahçeli'yle de görüşerek, "Yargıya intikal etmiş bir konu var. Biz savcı değiliz. Aydın'ın beraatini onaylama durumunda değiliz. Ya istifasını geri çeksin ya da oylamada ret kullanmamız ahlaki değil" diyerek rahatsızlıklarını dile getirdikleri öğrenildi.

BAŞKANVEKİLİ OLACAK
Bahçeli'yle dün de görüşen ve "İstifam oylansın" görüşünde direten Aydın'ın, parti içindeki sıkıntı ve muhalefet partilerinin blok hareket ederek milletvekil-liğini düşürme girişimine karşılık duruma göre oylama öncesinde istifa dilekçesini çekebileceği de belirtiliyor.

Meclis'teki oylamanın ardından MHP'nin grup toplantısının bu hafta içinde olağanüstü olarak toplanabileceği bildirildi. Aydın'ın istifasının reddedilmesi halinde grupta yapılacak seçimle başkan vekili olacak. Grupta MHP'ye Kahramanmaraş Bağımsız Milletvekili Avni Doğan'ın da geçeceği bildirildi. Doğan, uzun süreden bu yana MHP yöneticileriyle görüşmelerini sürdürüyordu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   79
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   22
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır