kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

KISA KISA KISA

Tarihçi-yazar Cemal Kutay hastaneye kaldırıldı
Tarihçi-yazar Cemal Kutay (93), yorgunluk ve halsizlik şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Kadıköy Moda'da oturan Kutay, önceki gece Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Bölümü'nde tedavi altına alındı. Kutay'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevinç Aktan, sıvı eksikliğine bağlı olarak kan elektrolitinde düşme olduğu için Kutay'ın hastanede tedavi altına alındığını söyledi. Prof. Dr. Aktan, "Kutay'ın eksik elektrolitleri tamamlanıyor. Yorgunluk ve halsizlik şikayetleri de azaldı. Bugün ya da en geç yarın taburcu edeceğiz" dedi.

Mahmut Çapan serbest
Esenyurt Belde Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin gözaltına alınan Esenyurt Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın babası Mahmut Çapan ile 6 kişi soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kelebek tarafından sorgulandı. Savcı Kelebek, sorguların ardından 7 kişiyi, mahkemeye sevklerine gerek görmeyerek serbest bıraktı. Bu arada Mahmut Çapan, İstanbul 1 No'lu DGM'de görülen 42 sanıklı dava kapsamında tutuksuz olarak yargılanan diğer oğlu Günay Çapan tarafından DGM'den alındı.

Bulduğu pasaportla Hollanda'ya gitti
Samsun'da bir kişi yolda bulduğu pasaporta Hollanda'ya gitti. Çarşamba Devlet Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Kenan Gün (25), Mustafa Ercan'a ait ''vizeli'' bir pasaport buldu. Pasaportla Samsun-Çarşamba Havaalanı'ndan çıkış yaparak Amsterdam'a giden Gün, havaalanında durumun farkedilmesi üzerine yakalandı. Türkiye'ye geri gönderilen ve gözaltına alınan Kenan Gün, pasaporttaki fotoğrafın kendisine çok benzemesi nedeniyle böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi. Kenan Gün, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sabancı deprem yaralarını sardı
Sabancı Holding ve ortaklarının Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaptırdığı Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlköğretim Okulu törenle açıldı. Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun da katıldığı törende Bakan ve Vali Erdal Ata katkılarından dolayı Sakıp Sabancı'ya plaket verdi. Depremde tamamen yıkılan Pirireis İlköğretim Okulu'nu 2 trilyon lira harcayarak yeniden yaptıran Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı Türkiye'de gençlerin, geleceğin teminatı olduğunu söyledi.

Küçükarmutlu'da son durum
Küçükarmutlu'da gerçekleştirilen operasyonun ardından hastaneye kaldırılan 10 kişiden 6'sı taburcu edildi. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavileri tamamlanan Halil Aksu, Sinan Tokuç, Güzin Tolga, Nurgül Kayapınar, Eylem Göktaş ve Zeki Doğru polis ekiplerinin gözetiminde, saat 15.30 sıralarında hastaneden çıkartılarak Emniyet"e götürüldü. Haydar Bozkurt, Hakkı Şimşek, Dursun Ali Pekin ve Ahmet Güzel'in tedavilerine ise aynı hastanede devam edildiği, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Operasyonun gerçekleştirildiği evlerden birinin önünde toplanan TAYAD'lı aileler adına yapılan basın açıklamasında da polis operasyonu protesto edildi. Polisin evlere ateş açtığının öne sürüldüğü açıklamadan sonra, kullanıldığı ileri sürülen gözyaşartıcı bomba ile mermi boş kovanları sergilendi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır