kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bana 60 trilyon kaybettirdiniz!

Kocasına ait gözüken ve trilyonlarla ifade edilen aile servetinin evlendikten sonra birlikte edindiklerini iddia eden Hamira Baran, "Yeni Medeni Kanun geriye doğru işleseydi 60 trilyon lira alacaktım" dedi
TBMM'de büyük tartışmalardan sonra kabul edilen Yeni Medeni Kanun'un geçmişi kapsamaması, boşanmış veya boşanma davası devam eden kadınların tepkisini çekti. Evlilik sırasında edinilen malların eşit biçimde paylaşılmasını öngören yeni yasanın 1 Ocak 2003 tarihinden sonra yürürlüğe girecek olması, Türkiye'nin en yüksek tazminat istemli boşanma davasının kahramanı İranlı gelin Hamira Baran'ın da tepkisini çekti.

BES Genel Taahhüt Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Sinan Baran'a boşanma davası açan ve 6 trilyon lira tazminat talebinde bulunan Hamira Baran, yasanın geçmişi kapsamaması gerektiğini belirterek, "Yasa daha tasarı aşamasındayken Mor Çatı Vakfı ile birlikte hareket ederek bazı girişimlerim oldu. Eğer kadının mağduriyetinin önüne geçilmek isteniyorsa çıkarılan yeni kanun geriye doğru işlemelidir" dedi.

60 TRİLYON ALACAKTIM
İşadamı kocasının aileden kalan büyük bir serveti bulunmadığını, sahip olduğu 75 milyon dolarlık servetinin büyük çoğunluğunu evlenme tarihleri olan 1993 yılından sonra kazandığını anlatan İranlı gelin, "Bugün kocamın serveti gibi görünen malvarlığını birlikte oluşturduk. Ancak yerleşik aile yapısına uyarak tüm malları kocam kendi adına kaydettirdi. Eğer yasa geçmişi kapsasaydı bu servetin yarısı olan yaklaşık 60 trilyon lira bana verilecekti" dedi.

UMARIM DEĞİŞTİRİRLER
YasanIn mutlaka boşanmış veya boşanma davası halen devam eden kadınların mağduriyetini giderecek şekilde değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Hamira Baran, "Burada konu sadece ben değilim. Türkiye'de milyonlarca kadının mağduriyeti söz konusu. Eğer gerçek manada kadın-erkek eşitliğinin sağlanması isteniyorsa yasada geriye yönelik bir değişiklik yapılması şart" dedi.

Cihat MAT



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır