kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dayakçı babasını uykuda öldürdü

Antalya'da 15 yaşındaki Ç.E. babasının beyninde tümör olan annesini dövmesine dayanamayıp elini kana buladı. Lise öğrencisi genç babasını av tüfeğiyle uyurken öldürdü
Aşırı alkol ve dayak, bir yuvanın daha üzerine kara bulut gibi çöktü. Antalya'da gıda toptancılığı yapan Necati Eskihoran, önceki gece 15 yaşındaki öz oğlu Ç.E. tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Baba katili Ç.E. suç aletiyle birlikte yakalandı.

HER GÜN ŞİDDET
Herşey 49 yaşındaki Necati Eskihoran'ın işlerinin bozulmasıyla başladı. Krizle birlikte çevreye borçlanan Eskihoran, kendini alkole verdi. Sürekli içen iki çocuk babası Eskihoran, son zamanlarda 22 yıllık eşi Ayfer Hanım ile tartışıyor, hatta onu dövüyordu. Dayağın şiddeti gittikçe artıyor, öfkeli adamın 16 yaşındaki kızı Aysun ile 15 yaşındaki oğlu Ç.E. olan biteni dehşetle izliyordu.

Yuvasını ayakta tutabilmek için herşeye göğüs geren Ayfer Hanım'ın aniden hastalanması Eskihoran Ailesi'nin dertlerine bir yenisini eklendi. Talihsiz kadının durumu hiç de iyi değildi. Beyninde tümör olduğu ortaya çıkmıştı. Eşinin hastalığı bile Necati Eskihoran'ı şiddetten vazgeçiremedi. Yine içiyor, yine dövüyordu.

Eskihoran Ailesi'nin Güzeloba Mahallesi Aydınlık Sokak'taki evinde önceki akşam da dayak vardı. Ancak bu dayak bardağı taşıran son damla oldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde iki el silah sesi duyuldu. Ayfer Hanım ve kızı Aysun korkuyla yataklarından fırladı.

Evin küçük oğlunun elinde av tüfeği vardı. "Babamı vurdum. Hepinizi kurtardım. Şimdi de arkadaşı Nuri Şimşek'i öldüreceğim" dedi. Dehşet içindeki ana-kız hemen polise haber verdi. Bunun üzerine ikinci hedef emekli vali yardımcısı Şimşek'in evinin çevresinde geniş güvenlik önemleri alındı. E.Ç. ise kısa sürede yakalandı.

GÜNLÜKTEKİ ACI
Eskihoran Ailesi'nin evinde yapılan araştırmada polisin dikkatini bir günlük çekti. Günlük ailenin kızı Aysun'a aitti. Son sayfada yazılanlar polisleri duygulandırdı. İşte Aysun'un korku ve panik dolu satırları:

"Babam yine sarhoş geldi. Allah'ım ne oluyor babama. Evde yine kötü şeyler oldu. Babam annemi yine dövdü. Kardeşlerim ve ben çok üzülüyoruz."

Yusuf DALAMAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır