kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

KISA KISA KISA

Sabena'nın iflası istendi
Belçika Sosyalist Sendika yetkilisi Dennis Demeulemeester, hükümetin 12 bin çalışanı olan ulusal hava yolu şirketi Sabena'nın iflasını istediğini açıkladı. Mali çöküntü içinde bulunan Swissair'in ortağı Belçika ulusal havayolları Sabena'nın iflasa doğru gitmesi üzerine, dün çalışanlar işlerini bırakmış, yüzlerce yolcu havaalanlarında kalmıştı. Dün akşam yapılan Sabena Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde Başbakan Verhofstadt'ın sendika liderleri ile yaptığı kriz görüşmelerinde, işten atılacak çalışanlar için neler yapılacağı konusu ele alındı.

Ekmekçioğlu FCI Başkan Yardımcısı
Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Rengin Ekmekçioğlu, Arjantin'deki yıllık toplantısında Factors Chain International'ın (FCI) İcra Komitesi Başkan Yardımcısı seçildi. FCI'ya 54 ülkeden 160 faktoring şirketi üye. Bu şirketler dünya faktoring cirosunun yüzde 46'sını gerçekleştiriyor.

Fitch Arjantin'in notunu düşürdü
Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Arjantin'in yerel yatırımcılara önerdiği borç takasının sorunlu olduğunu ve 'yükümlülükleri yerine getirememe' durumu oluştuğunu bildirdi. Fitch bu nedenle Arjantin'in uzun vadeli döviz ve real cinsi notlarını C'ye düşürdüğünü açıkladı.

Dış ticaret açığı yüzde 60 daraldı
Dış ticaret açığı Ocak-Ağustos döneminde geçen yıla göre yüzde 60.1 daralarak 6.7 milyar dolara indi. Dış açık, 2000'in aynı döneminde 16.9 milyar dolardı. İhracat Ağustos ayında yüzde 26, Ocak-Ağustos döneminde yüzde 12.5 oranında arttı. Buna karşılık ithalat Ağustos ayında yüzde 30.6, Ocak-Ağustos döneminde ise yüzde 22.5 oranında geriledi.

Hazine iki ihaleyle 2.4 katrilyon borçlandı
Dün Hazine'nin 147 ve 231 gün vadeli iki ihalede başarıyla borçlanması, piyasanın moralini artırdı. 1 katrilyon 954 trilyonluk net satış yapılan 147 günlük bononun bileşik faizi yüzde 82.80, net dönem faizi yüzde 27.58 oldu. 231 günlük bonolarda ise bileşik faiz yüzde 85.94'e, net dönem faizi yüzde 48.2'ye yükseldi. Hazine 469 trilyon net borçlanma yaptı.

Beymen, 30 yıllık ürününü getirene yenisini verecek
Türk hazır giyiminin ünlü markası Beymen, 30. yaşını kutluyor. Şirketten yapılan açıklamada 1971 yılına ait Beymen ürününü getirenlere aynı üründen armağan edilecek. Getirilen ürünler ise Beymen mağazalarında sergilenecek. Ayrıca 30 yılı simgeleyen özel fiyat uygulamalarına da gidilecek. İlk kez 1971 yılında hazır giyim sektörüne adım atan Beymen, otuz yıldan bu yana değişik yaş ve gruplara hitap eden koleksiyonları ve bünyesindeki dünyaca ünlü markalarla, 12 ilde 4'ü megastore olmak üzere 30 mağazası ile hizmet veriyor. Geçen yılı 66.6 trilyon liralık satışla kapatan Beymen, bu yıl 109 trilyon liralık satış hedefliyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır