kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ekonomi reklamla canlanacak

Reklamverenler, reklam tarifelerinde dolar yerine TL'ye geçen SABAH'a destek verdi
Ekonomik kriz nedeniyle önünü görmekte zorlanan reel sektör temsilcileri SABAH'ın reklam tarifelerinde yaptığı değişikliği olumlu karşıladı. TL'ye geçiş kampanyası başlatan Sabah Gazetesi, reklam ajanslarından sonra reklamverenleri de gazetede buluşturdu.

Buluşmada, Medi Grup Genel Müdürü Ayşe Sarıoğlu Erman şunları söyledi: "Reklam bir yatırım. Hem de uzun soluklu bir yatırım. Kriz dönemleri markaların pazar payını artırması için iyi bir fırsat. Reklam veren markalar müşteri sadakatini artırır, marka değerini güçlendirir. Kriz dönemini iyi değerlendiremeyen markalar ise zaman kaybedecek. Bu firmalar kaybettiklerini kazanmak için daha fazla reklam yatırımı yapacak. Biz SABAH olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Yeni uygulama ile reklamverinin önünü açıyoruz. Ayrıca reklam sektöründe uygulanan KDV'nin indirilmesi, RTÜK payı ve basın ilan kurumu kesintilerinin azaltılması için sektörün dile getirdiği önerilerin de arkasında durmalıyız."

Reklamverenler Derneği Başkanı Caner Tunaman da SABAH'ın yeni uygulamasını överek şunları dile getirdi: "Firmalar fiyat ve zam politikalarını dolarla yapmıyor. Yurtdışından gelen hammadde dışında bütün girdiler TL. Bu kampanya reklamverenin düzgün ve gerçekçi bütçe yapmasına yarayacak. 5-6 yıldır her fırsatta reklam fiyatlarının TL olmasını savundum. SABAH'ın desteği umarım bu işin yolunu açar. Reklamın önünün kesilmesi tüketimin daha da düşmesi demek. Para harcayan kesim azalıyor. Reklamverenin bu kesimi canlandırmak için reklama asılması gerek."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır