kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

PERŞEMBE 24 EYLÜL 1998

Bir hışımla geldi geçti
Yargıtay'ın hapis cezasını onaylamasıylaTayyip Erdoğan'ın siyasi hayatı bitti Erdoğan 4 ay hapis yatacak, başkanlıktan düşürülecek, Fazilet'ten ihraç edilecek

YARGITAY 8'inci Ceza Dairesi, ünlü Siirt konuşması nedeniyle Diyarbakır DGM tarafından 10 ay hapis ve 716 milyon 666 bin 666 lira para cezasına çarptırılan Erdoğan hakkındaki hükmü 1'e karşı 4 oyla onayladı. Tek karşı oyu kullanan Muhittin Mıhçak'ın "Muhafazakar" bir yapıda olduğu belirtildi.

YARGITAY, Tayyip Erdoğan dosyasını dün saat 10.30'da açtı ve 1.5 saatte bitirdi. 5 üyeden 4'ü Erdoğan'ın konuşmasının sadece "Şiir okuma" olarak değerlendirilemeyeceği, konuşmanın toplumu laikler ve laik olmayanlar diye bölücü nitelikte olduğu görüşünü savundu. Mıhçak buna da karşı çıktı.

ERDOĞAN, Yargıtay kararını bir toplantı sırasında gazetecilerden öğrendi ve allak- bullak oldu. Erdoğan hemen Belediye'ye dönüp hukukçu ve danışmanlarıyla toplantıya çekilirken, karar Fazilet'e de bomba gibi düştü. Genel Başkan Yardımcısı Alptekin, "Kararın bozulacağına inancımız yüzde yüzdü" dedi.

Eyüp Bey bu işi istifa temizler
Alaattin Çakıcı ile görüşen bir hükümet üyesinin o koltukta bir dakika bile oturmaya hakkı yoktur

ÇAKICI ile yakın ilişkilerini ortaya çıkaran vahim kasetin yarattığı öfke ve tepki kasırgası karşısında Devlet Bakanı Aşık, "Verilmeyecek hesabım yok" edebiyatının arkasına sığınmaya çalışıyor. "DGM'ye gidip ifade vereceğim", "Dokunulmazlığımın kaldırılması için el kaldıracağım" demekle yetiniyor.

AŞIK o dediklerini yine yapsın ama önce Devlet Bakanlığı görevinden istifa etsin. Çünkü devletin yıllardır aradığı bir firariyle senli-benli olan, ona bir tür güvence veren bir bakanın görevini sürdürmesi düşünülemez bile. Aksi halde, çetelerle savaşın inandırıcılığı kalmaz.

BU arada Eyüp Aşık, Çakıcı ile görüşme kasetinin yayınlanmasından sonra ortalıktan kayboldu. Başbakan Vekili Ecevit 6 saat boyunca arattığı Aşık'la akşam konuşabildi. Aşık, Ecevit'e 2 gün daha İstanbul'da kalacağını söyledi. Yakın dostu işadamı Sinan Ocak, "Eyüp Bey kızgın, üzgün ve küskün" dedi.


Havaş, THY'yi uçurdu!
THY geçen yıla göre yılın ilk altı ayında kârını 10 kat artırarak 3 trilyon liraya çıkardı. Kârın yarısı, Havaş'ın özelleştirme gelirinin bilançoya yansımasından kaynaklanırken, THY geçen yıla göre yüzde 10 daha fazla yolcu taşıdı.


Türkiye rüşvet cenneti
Uluslararası Şeffaflık isimli kurum, 85 ülkeyi içeren rüşvet ve yolsuzluk raporunu yayınladı. Türkiye'yi rüşvetle mücadele edemeyen üçüncü sınıf ülkeler arasına koyan kurum raporuna göre Zambiya dahi bizden iyi.


Duyamadı, öldü
Sağır ve dilsiz Meryem Özkan, karşıdan karşıya geçiyordu. Kamyon şoförü onu görüp korna çaldı. Ama duyuramadı. Özkan, kamyonun altında 20 metre sürüklendi


Kartal'da tempo arttı
Beşiktaş'ın Galli teknik direktörü, antrenmanlarda futbolcularının pestilini çıkartıyor... Siyah-Beyazlı ekibin ligde iddiasını sürdürmesi ve Avrupa Kupaları'nda tur geçmesi için güçlü olması gerektiğini vurgulayan Toshack, dünkü idmanda çift kale, şut, kondisyon ve 200 metre çalışmalarını birlikte yaptırdı



© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr