kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

PAZARTESİ 20 TEMMUZ 1998

Aylanur affı
Rahşan Ecevit'in, Sabah'ta okuduğu 2 yaşındaki Aylanur'un dramından etkilenerek "mahkum affı" istediği ortaya çıktı

SABAH'ın iki gün önce birinci sayfasında bir çocuk fotoğrafı vardı. Aylanur. Haberin başlığı "Gündüz kreşte, gece hapiste"ydi. Aylanur'un annesi 27 yıla mahkumdu. Küçük yavru, özel izinle gündüz kreşe götürülüyor, akşam annesinin yanına, demir parmaklıkların ardına dönüyordu. Bu haber, Türkiye'yi sarsan "mahkum affı önerisi"nin ilhamı oldu.

AYLANUR'UN dramını okuyan ve çok etkilenen Rahşan Ecevit, adi suçlulara af getiren öneriyi hazırladı. Rahşan Ecevit, DSP Parti Meclisi toplantısında Sabah'ı gösterdi ve şunları söyledi: "Anne babaların günahlarını çocuklar da çekiyor. İşte küçücük bir çocuk. Annesiyle birlikte cezaevinde. Sıfır bir başlangıç nasıl olur?"

Olur mu lan!
Turizm Bakanı Gürdal uluslararası turizm toplantısına katıldı her cümlesini "lan" kullanarak bitirdi Sponsor firma bulcaz Coca Cola'yı çağırcaz 'bizi tanıt lan' dicez "Dil"in ne önemi var?ALANYA Belediyesi'nin uluslararası toplantısına katılan Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, konuşma üslubuyla "dehşet saçtı..." Her cümlesinde "lan" kullanan Gürdal, Bakan'dan çok kabadayıya benziyordu. Komilerin bile yabancı dil bildiği sektörün tek kelime yabancı dil bilmeyen Bakanı, bunun bir eksiklik olmadığını iddia etti. Gürdal, "Turist geldi, benimle konuşamadı da geri mi döndü lan? Lisan bilme standardı mı var?" dedi.


Bir taksici 7 saatte 4 milyon toplayamadı!
SABAH Muhabiri Ali Özlüer İstanbul sokaklarında tam 7 saat direksiyon salladı. Gün boyu sadece 3 müşteri çıktı. İşler kesat mı kesat..


Feci ölüm
Zift yüklü kamyonun freni patladı. Şoför durabilmek için binaya çarptı. Çarpmanın şiddetiyle dışarı fırlayan şoför kızgın ziftin altında kaldı


Şimdi de kayınbirader skandalı
Whitewater, seks skandalları, işadamlarından alınan bağışlar... Skandal adam Clinton'ın başı şimdi de Kamboçya'da bir uyuşturucu kartelinin otelinde kalan kayınbiraderi ile belada. Demokratlar "kardeş skandalı"yla sarsıldı.


Taffarel yarın Florya'da!
Galatasaray'a gelip gelmeyeceği merak konusu olan Brezilyalı kaleci, "Salı günü Türkiye'deyim" diye haber gönderdi. France Footbol Dergisi'ne demeç de veren Taffarel "Ben yıldız olamam.. Çünkü Brezilya'da kaleciler hiç konuşulmaz" dedi


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr