Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Sarı:

DİYARBAKIR'A
baktığımızda gelecekte bu konuda bir göç dalgası da bekliyoruz. Eğer bu kuraklık devam ederse köylerden kent merkezlerine doğru bir göç dalgası olacaktır. Bunların kentimize yerleşeceğini ve normal nüfus artış projeksiyonunun ötesine geçeceğini bekliyoruz. Teknik verilere de baktığımızda son 80 yılın en kurak yılı geçiyor. Buğdayın tarlada kalması çok nadirdir. Ama bu yıl buğday tarlada kaldı. Belki ileride buğdayın cinsini de değiştirmek daha az su isteyen türlere yönelmek gerekiyor.

SU DERİNE KAÇTI

Bölgede su kuyuları açan PAK Sondaj'ın Sahibi Muhittin Alpfidan:

GEÇEN
yıllara göre Güneydoğu'da su konusunda bize çok fazla talep var. Geçen yıl bir sezonda en fazla üç kuyu açardık. Şimdi ancak önümüzdeki aylara randevu verebiliyoruz. Su artık çok derinden çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda 50 metreden, 100 metreden çıkan su şimdi 350 ile 450 metreden çıkıyor. Su her yıl daha da aşağı iniyor. Kuraklıktan dolayı herkes kuyu suyuna yöneliyor. Fakat pahalı olduğu için herkesin gücü yetmiyor. Bazen birkaç tarla sahibi bir araya gelip su için ortak kuyu açtırıyor.

KÖYLERDE DÜĞÜN YOK


Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, "Köylerde birçok insan evlerini terk ediyor. Hayvancılık bitme noktasına geldi. Bu aylarda Batman'ın köylerinde 200'e yakın düğün olurdu. 33 köyde tek bir düğün olmadı" diyor.