E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
* Kız ve erkek kardeşlerin odalarını hangi yaşta ayırmak gerekir?
İki ya da üç yaştan itibaren, kız ve erkek çocukların odaları ayrılmalı. Aynı cinsten olan çocuklar bile ayrı odada kalmalı çünkü meraktan birbirlerine yaklaşabilirler. Anne-baba ile yatmaları da doğru değil. Birçok çocuk, anne-babaları ile birlikte yatıyor ama biz bunu asla önermiyoruz. Çocuk, anne-babanın yatağına geldiğinde; odasına geri götürülmeli ve o uyuyana kadar başında durduktan sonra ebeveynler tekrar yataklarına dönmeli. Anne-babaları ile aynı yatakta yatan çocuklarda, bağımlı kişilik yapısı gelişiyor. Anne-babaları olmadan, kendi başlarına bir yaşam kuramıyorlar. Ayrıca, okula alışmaları da çok zor oluyor.

* Çocuğun arkadaşına yatılı olarak gönderilmesi hata mı?
Hayır; ben bu tür yasaklara karşıyım. Çocuklara, suç potansiyeli gibi bakmamak lazım. Güvendikleri kişileri ziyarete, yatılı olarak da gidebilirler. Bu; çocukların gelişimi için son derece önemlidir.

EŞCİNSELLİĞE DİKKAT!
* 4-5 yaşındaki bir erkek çocuk kadın elbiselerine meraklıysa; bu onun eşcinsel olacağının göstergesi midir?
Kimlik kazanma süreci içinde annenin davranışlarını taklit etmek, mesela erkek çocukların oje ya da ruj sürmeye çalışması sık görünen bir durumdur. Hemen telaşlanmamak lazım. Ruj süren her çocuk, eşcinsel olmaz. Bazen baba ile birlikte olmadıkları zamanlarda, bunlara yönelebiliyorlar. Bu yüzden çocukların babaları ile daha çok zaman geçirmelerini öneririz. Çocuğu bu nedenle cezalandırmak da doğru değil. Bazen homoseksüel yaklaşımlar bu yaşlardan başlayabilir. Çocuğu mümkün olduğu kadar kendi cinsinin yaptıklarına yöneltmek, eğer bu da işe yaramıyorsa profesyonel yardım almak gerekir. Bu sorun sadece erkek çocuklarına özgü değil, kız çocuklarında da görülüyor. Aileler, erkek gibi davranan kızlarına çok daha toleranslı yaklaşıyor. 4-5 yaş, çocukların cinsel kimliklerini yeni kazandıkları yaşlardır. Önemli olan; onlara kendi cinsine yönelik davranışları sevdirmektir.