E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Çocuklar da aşık olurlar ama onlarınki büyüklerdeki aşklardan farklıdır. Çok destekleyici olmak ya da çok ciddiye alıp tepki vermek yerine, onların bu duygularını açıklamalarına olanak verin.

Oğlum herkesle öpüşmek istiyor
Çocuklar her yaşta seksi merak eder. O yüzden aileler kontrollü olmalı. Bu tür davranışlar görmezden gelinmemeli ve iş başka çocuklara taciz boyutuna varıyorsa; aileler duruma el koymalı. Bazen 8-9 yaş arasındaki çocuklar, 4-5 yaşlar arasındaki çocuklara dokunabiliyor. Tehlike hep dışarıdan gelebilecek gibi görünse de; daha çok akraba çocuklarından kaynaklanıyor. Aileler bu duruma karşı çok hassas olmalı.

En iyi kim anlatır?
Cinsellikle ilgili konuları kız çocuklarına annelerinin, erkek çocuklarına ise babalarının anlatması daha uygun olacaktır. Ancak anne ya da baba kendilerini buna hazır hissetmiyorsa; bir doktor yakınlarından ya da bir psikiyatrist, psikolog ya da psikolojik danışmandan yardım alabilirler.

Mastürbasyon alışkanlığı var
Çocuklar 4-5 yaşından önce mastürbasyonun ne olduğunu bilmediklerinden ortada mastürbasyon yapabiliyorlar. 5 yaşından sonra ise, kafalarına yorganı çekip cinsel organlarına dokunabiliyorlar. Yani gizli saklı mastürbasyon yapmaya çalışıyorlar. Mastürbasyon ileri boyutlarda değilse, telaşlanacak bir şey yoktur. Çocuğun dikkatini başka yönlere çekmek, üzerine gitmemek gerekir. Ancak ortalık yerde mastürbasyon yapıyorsa, ona bunun yanlış olduğunu söyleyebilirsiniz. Onun evde yalnız kalmasını da engelleyin çünkü yalnız kalan çocuklar daha çok mastürbasyona yöneliyor. Mastürbasyon çocuklarda, bir mutsuzluk belirtisi olarak da görülebiliyor.