Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mayıs 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

Ferit Şahenk: Eğitim önceliğim çünkü rahat uyumak istiyorum

Milli Eğitim Bakanlığı görevini Nimet Çubukçu'ya devreden Hüseyin Çelik'i, Başbakan Erdoğan yeni kabinesini açıklamadan bir gün önce dinleme fırsatı bulmuş, nedense bakanlığının son gününde olduğunu hissetmiştim.
Sebebini bilmiyorum ama esprilerle bezediği konuşmasının da böyle düşünmemde etkisi olmuştu. Fazlasıyla samimi konuşuyordu Hüseyin Çelik o gün. Eğitim alanında Çelik'in de hakkını yemeyelim. Eğitimin bütçesi Çelik döneminde savunma sanayi bütçesinin önüne geçti.
Çelik, Garanti Bankası'nın patronu Ferit Şahenk, üst düzey yöneticileri Ergun Özen ve Toplum Gönüllüleri'nin kurucusu İbrahim Betil, 5 yılda 100 bin öğretmenin eğitimden geçirileceği projenin geldiği yeni aşamayı anlatmak için buluşmuşlardı o gün.

Garanti'nin günlük kârından önemli
Proje hakikaten çok büyük ve önemli. Neticede hep dert yandığımız bir konudur. Çocuklarımızı eğiten öğretmenlerin eğitiminin yetersizliği zaman zaman hepimizi korkutmuştur. O yüzden Hüseyin Çelik, 'Öğretmen hiçbir şey vermesin, bilgi bombardımanına tutmasın. Çocuklara sevgi versin yeter' diyor ve öğretmen eğitiminin istenen seviyeye gelmesini çok istediklerini söylüyordu.
Biliyoruz ki Türkiye'nin 750 bini bulan öğretmenlerinin meslek içi eğitim almaları prensipte kabul edilmiş olmasına rağmen, bu konuya ayrılan bütçe; hep yol, bina vs gibi eğitim dışı giderlere giderek yerini bulamamış. O nedenle özel sektörle yapılan yeni tarz işbirliklerini çok daha anlamlı buluyorum şahsen. Harcanan para da az buz değil. Şahenk ve Betil'den o gün eğitim projesi için 15 milyon lira ayrıldığını duydum. Üstelik bakanlık tarafından onaylandığı için öğretmenlerin bu eğitimden geçmeleri hem puanlarına hem de maaşlarına yansıyacak.
Yani öğretmenler böyle bir eğitimden kaçmayı değil, bilakis katılmayı isteyecek. Vakıf pilot olarak seçtikleri İstanbul, Bursa, Bolu, Çankırı ve Karabük'te 1227 öğretmeni ve okul yöneticisini iletişim becerileri, sınıf yönetimi ve ölçme ve değerlendirme ana başlıkları altında eğitimden geçirmiş, 15 mayısta da projeyi resmen başlatacakmış.
Ferit Şahenk'e bu toplantının sonunda, grubun en büyük projelerinden birinin eğitim projesi olduğunu söyleyebilir miyiz ve neden diye sordum. 'Çünkü' dedi, 'Rahat uyumak istiyorum. Bu Garanti Bankası'nın günlük kârından daha önemli. Gelecekte kızımın daha refah yaşamasını sağlayacak bu proje. Bizim en önemli projemiz.'
Öyle görünüyor ki Şahenk; projeye, önüne gelen bir sosyal sorumluluk projesi 'aman yapalım da ünümüz artsın' diye bakmamıştı. Hakikaten inanmış, mesai harcamış, dinlemiş ve katkı sağlamıştı. Tıpkı bankanın genel müdürü Ergun Özen gibi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın