kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

"İsteseydim AK Parti'den milletvekili de bakan da olurdum!"

DSP Genel Başkanlığı için adaylığını koyan Dr. Serdar Savaş'ı, okurlar sağlık reformunda oynadığı önemli rolden dolayı tanıyabilir.
AK Parti'ye, 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' nı yazmış, Abant'ta bakan ve çevresiyle üç gün kapanarak sağlık reformunu anlatmıştı.
Dün küçük bir gazeteci grubu olarak Savaş ile bir araya geldiğimizde; konu sağlık programında oynadığı bu önemli role gelince, 'Öyleyse neden AK Parti'de siyaset yapmadınız da DSP'yi seçtiniz' diye sordum.
Savaş bu soruma, ' Arzu etseydim AK Parti'den milletvekili de bakan da olurdum. Ama ben demokratik solcuyum" yanıtını verdi.
Dün bir saatte tanıyabildiğim ve anlattıklarından öğrendiğim kadarıyla, liderlik için yola çıkan 49 yaşındaki Serdar Savaş DSP'ye gönülden bağlı. 2003 yılında partiye üye olurken, herkes 'Hayrola. İnsanlar giderken, sen niye geliyorsun' demekten kendini alamamış ama Savaş kimseyi bu konuda dinlemediğini söylüyor.
Yıllarca partide fikir, politika üreten bir isim olmuş Savaş. Şimdi artık kendisi için daha aktif siyasetin geldiğine inanıyor. Bu yüzden de genel başkanın seçileceği 16 gün sonrasına hazırlanmak için hafta sonu bir minibüsle il il dolaşıp programını anlatmaya koyulacak.

En genç müsteşar!
Peki geçmişi başarılarla dolu bir doktorken, niye siyaset?
Öyle ya Serdar Savaş'ın özgeçmişini burada yazmaya bu sütun yeterli değil. Ama çok kısaca değinmem gerekirse, Savaş hekimliğinin ilk yıllarında Diyarbakır'da görev yapmış ki çok ilginç hikayelerinden bir kesiti bizimle dün paylaştı.
26 yaşında Adana Sağlık Müdürü olmuş. 28 yaşında Sağlık Bakanlığı Müşavirliği görevine getirilmiş. 30 yaşındayken Türkiye'nin en genç müsteşarı olmuş. Birleşmiş Milletler'de Dünya Sağlık Teşkilatı'nın Avrupa Sağlık Sistemleri yöneticiliği yapmış. Daha sonra Avrupa Program Direktörü olmuş. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nde, ölümden döndüğünü dün öğrendiğim Bosna Hersek'te, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde projeler geliştirmiş ve yönetimini üstlenmiş. Tabii bilim adamlığından da vazgeçmemiş ve Hacettepe Üniversitesi Teknokent bünyesinde kurduğu bir araştırma merkezinde yeni bir genomik analiz modeli geliştirmiş. Dr Savaş'ın sağlık alanında yaptığı pek çok çalışma var. Örneğin sağlık ocağı hekimiyken farklı bir yöntem ile mücadelede önemli bir yol kat ettiğini, yüksek aşı oranlarını yakaladığını, Adana'da sağlık müdürü iken sıtma hastası sayısını 80 binden 4 bine indirdiğini söylüyor.

Siyaset çünkü...
Savaş, Türk bürokrasisinin tüm kademelerinde 10 yıl boyunca çalıştığını, 8 yıl da Dünya Sağlık Teşkilatı'nda en üst pozisyonda bulunduğunu ve artık DSP'yi iktidara taşımak için çalışacağını söylüyor.
"Kalp cerrahı kalsam 30 bin kişiyi ameliyat edebilir miydim bilmiyorum ama zamanında Diyarbakır'da kanalizasyonun aktığı bir derenin kapatılması için çalışarak 30 bin kişinin hayatını kurtardım. Bu yüzden siyaset" diyor.
DSP genel başkanlığı için Tayfun İçli ve eski bakanlardan Masum Türker'in de adaylığını açıkladığı, hatta Rahşan Ecevit'in de henüz ismini açıklamadığı bir adayı olduğu konuşulurken, Serdar Savaş, 'Şansımı çok yüksek görüyorum' diyor.

Bir Che vardı doktor
Dünyada hatırlayabildiği kendisi dışında doktor lider olarak gülümseyerek Che Guevara'yı hatırlatan Serdar Savaş, ne kadar DSP'li varsa hepsini partiye kazandırma iddiasında bulunuyor.
Rahşan Ecevit'in adaylığı konusunda ne düşündüğünü merak ediyoruz tabii. Savaş, Rahşan Ecevit'e bir faks çekerek adaylığını, görüşlerini bildirdiğini söylüyor ve "Onu bu tartışmaların dışında tutmak isterim. Ecevit'in saygınlığı korunmalı" diyor. Önemli konulardaki söylemlerinin cesur olacağının altını çizen Savaş, lafı yuvarlamayacaklarını, insanlarla yüz yüze gelerek eğitim, sağlık, kürt, AB gibi tüm konularda etkili politikaları açıklayacaklarını belirtiyor. 'Halk inilecek bir yer değil. Nereye ineceğim? Ben halkım' diyen Serdar Savaş bakalım DSP delegelerinden oy almayı başarabilecek mi?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın