kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Serinin bu 11'inci filminde Atılgan uzay gemisinin mürettabatının gençlik yıllarına gideceğiz. Serinin bu 11'inci filminde Atılgan uzay gemisinin mürettabatının gençlik yıllarına gideceğiz.

Uzay Yolu ekibi gençlik yıllarına geri dönüyor

27.04.2009
En ünlü bilim kurgu serisi 'Uzay Yolu'nun 11'inci filmi 'Star Trek' 8 Mayıs'ta vizyonda. Yönetmen koltuğuna bu kez J. J. Abrams oturuyor. Filmde tanınmış isimlere özellikle yer vermek istemediğini belirten Abrams, "Başroldeki oyuncular başka filmlerden hatırlanmamalıydı" diyor..
Sinema ve televizyon tarihinin en tanınmış ve en uzun süreli bilim kurgu serisi 'Star Trek-Uzay Yolu'nda macera yeniden başlıyor. 'Uzay Yolu', bizi bu kez Atılgan'ın mürettabatı Kaptan James T. Kirk ile Mr. Spock'un gençlik yıllarındaki ilk tanışma günlerine götürüyor ve Atılgan'ın ilk yolculuğunda tüm galaksiyi tehdit eden bir tehlikeyi önleme çabalarını anlatıyor. Hayranlarının merakla beklediği serinin 11'inci filminde yönetmen koltuğuna bu kez Hollywood'un en başarılı yönetmenlerinden J. J. Abrams oturuyor. 'Görevimiz Tehlike' serilerinin başarılı yönetmeni Abrams, yeni filmle izleyicileri şaşırtmayı hedeflediğini söylüyor ve ekliyor: "Bir filmi izleyiciye sevdirmenin tek yolu, aksiyon boyutuna ek olarak; filmi samimi ve duygusal yapmaktan geçer. Gerçek duygular ile gerçek aksiyon arasındaki ince dengeyi tutturan filmler benim favori filmlerimdir. Hayattaki tek tutkum, ihtirasım böyle filmler yapmaktır." İşte Abrams'ın yeni 'Star Trek'le ilgili anlattıkları:

* Farzedelim ki, dünyamızda Star Trek'i daha önce hiç duymamış insanlar var. Onlar için bu öyküyü ilginç yapan nedir?
Senaryonun en sevdiğim yanı, Kaptan Kirk karakterinin başlangıçta amaçsız bir genç olmasıydı. Kirk'ün sonunda kaptan olduğunu biliyoruz ama gençliğinde hedefsiz ve amaçsızdır. Bu fikir bana cazip geldi. Sonra yarı-insan yarı-Vulcanlı Spock karakteri vardır. Bu durumuna uyum sağlayabilmek için daima mücadele vermiştir. Bunların ikisi de büyüleyici karakterlerdir. Ayrıca ikisinin bir araya gelmesi ve sürekli bir ilişkinin başlaması fikri de çok cazip geldi.

İZLEMEYEN DE SEVER

* Kaptan Kirk rolü için bir ara Matt Damon'un düşünüldüğü doğru mu?
Evet, Matt ile görüştüm ve film hakkında konuştuk. Matt ile çalışmak elbette keyifli olacaktı ama filmin kadrosunu tanınmamış oyunculardan kurmanın daha doğru olacağını düşündük. Bunu yaparken derdimiz sadece yarının starlarını keşfetmek değildi. Tıpkı ilk 'Star Wars'ta olduğu gibi izleyicinin filmi gördüğü zaman tanımadığı aktörler olsun istedik. Başroldeki oyuncular başka filmlerden hatırlanmamalıydı. Yarısını ünlü isimlerden, yarısını tanınmamışlardan oluştursak, bu defa izleyicinin bölünmesi tehlikesi vardı. Sonuçta hiçbir yıldız isme sarılmadan kadro kurmaya karar verdik.

* İzleyiciler 'Star Trek'ten ne bekleyebilir?
Harika karakterlerle dolu harika bir öyküsü var. Hızlı tempolu ve aksiyon yüklü bir film. Duygulu ve esprili olduğu kadar ürkütücü sahnelerle de bezendi. Dizinin sıkı hayranı olmasalar bile bu yönleri sevmelerini bekliyorum. Tek isteğim, izleyiciye lunaparka gitmiş duygusu verecek bir film yapmak oldu. İçeriğinde bulunan öğeleriyle insanları şaşırtan bir film hedefledim. 'Star Trek' ile ilgili beklentileri bile aşmasını, izleyicinin gişe önünde tekrar yerini almasını istedim. Bir filmi izleyiciye sevdirmenin tek yolu, aksiyon boyutuna ek olarak samimiyet ve duygusallıktır.

* Araştırma ve esinlenme sürecinde neler yaptınız?
Hepimiz başta '2001', 'Star Wars' ve devam filmleri, 'Battlestar Gallactica' olmak üzere çeşitli bilimkurgu filmleri izledik. Önceki filmlerin hepsini referans olarak kullandık ama hiçbirisinin ayak izlerinden gitmedik. Başkasının stilini ödünç almaktansa kendi tarzımızı ortaya koymalıydık.
Haberin fotoğrafları