kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

'Yol'u 17 yıl boyunca gizli gizli izlemek beni çok üzdü

27.04.2009
Usta oyuncu Şerif Sezer'den samimi itiraf: Cannes ödüllü 'Yol' filmini yıllarca kötü video kopyalarından gizli gizli izledik. Paris'te seyrettiğim film ise bambaşkaydı..
Usta oyuncu Şerif Sezer, 'Yol' ve 'Hakkari'de Bir Mevsim' adlı filmlerini uzun süre sinemada görememenin acısını hâlâ içinde taşıdığını itiraf etti. ' 'Şeffaf Oda' programına konuk olan Sezer, 1982'de Cannes'da ödül alan 'Yol'u 17 yıl izleyememenin etkisini şöyle açıkladı:

Kötü kopyalar

"Biz ödül aldığını son anda öğrendik. Çok sevindik ama filmi göremedik. Senelerce kötü video kopyalarından, karanlık kopyaları seyrettik, gizli gizli... Film 17 yıl sonra Türk seyircisiyle buluştu..." Ödülden bir sene sonra Paris'e gittiğinde 'Yol'un hâlâ vizyonda olduğunu anlatan Şerif Sezer, "Heyecanla gittim. Bir sene sonra da hala 5-10 seyirci vardı. Sinemada bambaşka bir film seyrettim. Benim izlediğim videolarla ilgisi yoktu" dedi. Şerif Sezer, Berlin'de 'Gümüş Ayı' ödülünü alan 'Hakkari'de Bir Mevsim' filmini de bir yıl sonra izleyebildiğini hatırlattı. Filmin galasına gittiği gün filmin durdurulduğunu öğrenen Sezer, şunları anlattı:

Galaya iptal!
"Galada olması gereken insanlar akın akın Taksim'e gidiyordu. Bir tanesini çevirdim, 'Nereye gidiyorsunuz? Sinema bu tarafta' dedim. 'Bilmiyor musun film kaldırıldı? Albaylar durdurdu filmi' dediler. O anki acımı size anlatamam. Çöktüm! Benim için nasıl büyük bir mutluluk olacaktı. Duyuyordum; insanlar 'Çok güzel film olmuş' diyorlardı ama ben onu göremedim..."
Haberin fotoğrafları