kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

'Uçan Süpürge'ye Mısırlı Diva

Özlem ESMERGÜL
27.04.2009
'12. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali', Mısır Sineması'nın 'Diva'sı Magda'yı ağırlayacak. Ankara'ya gelecek olan 'Diva', tartışmalı filmi 'Djamilah'ı Başkentliler'le izleyecek..
Mısırlı yapımcı-yönetmen ve oyuncu Magda; Fransız Hükümeti tarafından protesto edilen ve milyonlarca insanın 'Cezayir'in bağımsızlığı için' sokaklara döken tartışmalı filmi 'Djamilah'ın özel gösterimi için Ankara'ya gelecek.

Söyleşiler yapacak
Mısır Sineması'nın 'Diva'sı olarak tanınan Magda; 7-14 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek '12. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne konuk olacak. Dünya gündemini meşgul eden 'Djamilah' filmiyle uluslararası şöhrete sahip olan Magda; Ankara'da aynı filmi Türk izleyicileriyle birlikte bir kez daha izleyecek. Film; sivillerle dolu bir kafeyi bombaladığı suçlamasıyla yargılanan direnişçi gerilla Djamilah Bouhired'in hayatını konu alıyor. Gösterimden sonra söyleşiye katılacak olan Magda; izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Politik film çekiyor
Mısır ve Arap sinema endüstrisinin güçlü isimleri arasında sayılan Magda, ülkesinin sinema endüstrisine katkılarından dolayı Los Angeles'ta Arap Amerikan Televizyonu'nun 'Onur Ödülü'ne değer bulunmuştu. Mısır'ın Hewan şehrindeki bir sinemaya da hükümet tarafından Magda'nın adı verildi. 'Mısırlı Diva', politik filmlerde rol almayı tercih ediyor ve bu filmlere yapımcı olarak da destek veriyor.
Haberin fotoğrafları