kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Pippa Bacca, gelinliğiyle geldiği Türkiye'de öldürülmüştü. P

Elini hiçbir şeye sürmeyen sanatçılardan olmayacağım!

26.04.2009
* Albümde, Türkiye'de tecavüz edilerek öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca için yaptığınız 'Gelinim' adlı şarkı da var. Bu, 'gündeme uygun bir şeyler yapayım' endişesiyle doğmuş bir şarkı değil herhalde...
Yok, asla! Öyle bir kaygım olsaydı; bambaşka yerlerde bambaşka şeyler yapardım. Ben, sanatçıların hep diğer insanlardan bir adım önde kişiler olduklarını düşünerek, bu tür şeyleri unutturmamaları gerektiğine inanıyorum. Pippa Bacca'nın öldürülmesinin yanı sıra kızların erken evlendirilmesi de, töre cinayetleri de benim kafamı kurcalıyor. Biz zaten tiyatroda bu tür konuları hep işliyoruz. Bu şarkıyı da tiyatroyla çıktığımız bir turne sırasında otobüs yolculuğunda yazdım. Zaten o an klip de kafamda oluşmuştu. Bir de ben bu şarkıyı yaptığım zaman albüm yapmak gibi bir projem yoktu.

* Peki bu şarkıya nasıl tepkiler aldınız?
Açıkçası böyle bir olay insanların çok da umurlarında değil! Tabii duyarlı birtakım insanlar var. Onlar da zaten hemen beni buldular. Ben hiçbir zaman, elimi hiçbir şeye sürmeyeyim, hiçbir şeye bulaşmayayım diyen sanatçılardan olmayacağım. Sosyal içerikli konularda bir şeyler anlatan insanların hep yanında olacağım. Tabii aslında biraz önceki sorunuzda haklısınız da, çünkü son zamanlarda bu tip konulara duyarlılık gösterenler arttı. Ne kadar gerçekçiler bilmiyorum ama aslında nasıl olursa olsun duyarlılığın artması güzel.

* Sizce mesele; duyarlılık mı yoksa duyarlılık gösterisi kaygısı mı?
Aslında bence bu tip konulardan rant sağlanmaz. Rant sağlamak istiyorsanız birtakım insanlara sataşırsınız; 'O da şarkıcı mı, onun sesi mi var!' dersiniz. Öyle rant sağlarsınız bence. Pippa Bacca, gelinliğiyle geldiği Türkiye'de öldürülmüştü. Pippa Bacca, gelinliğiyle geldiği Türkiye'de öldürülmüştü.
Haberin fotoğrafları