kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kasap prodüktör kimdir? Nedir? Ne ister?

Cumartesi SABAH'taki röportajımın geçen hafta konuğu Hande Yener'di. Kendisiyle Romeo'yu bulduk, bulmak yetmedi Romeo'yu koruduk. Biraz gündemle ilgili fikirlerini aldık. Bir de şu 'kasap prodüktörler' meselesini masaya yatırdık. Gelin görün ki yerimiz yetmedi, şu 'kasap prodüktörler' kimdir, şarkıcıya ne ederler, şimdi neredeler muhabbeti cumartesi giremedi. Bence konu çok önemli... Bir sizin oradan gördüğünüz müzik dünyası var; renkli, eğlenceli, jipli, bipli, alkışlı. Bir de onların yaşadığı gerçekler var; yalanlı, dolanlı, tacizli, tehditli. Hande Yener çekinmedi, ben sordum, o söyledi. Buyurun sevgili okur.

KİŞİLİK BOZUKLUĞU
* Müziğe yeni başlayanlar için soruyorum: kasap prodüktör kimdir?
Aslında artık ortalıkta kalmadılar. 12 yıllık albüm anlaşması yapanlar. Müzikten anlamayan, sana saçma sapan şeyler yaptırmaya çalışanlar. Ama o numaralar çok eskidi.

* Albüm yapımcının yatağından geçer mi?
Maalesef, bu kasap prodüktörlerin mutlaka şarkıcıyla beraber olma çabaları oluyordu.

* Bu bir kural mıdır?
Bence kural değil, tamamen kişilik bozukluğudur.

* Size hiç böyle bir teklif geldi mi?
Allah korusun, öyle bir şey olsa kendimi keserdim. Zaten ilk albümüm çok zor çıktı. Üç firmadan böyle teklifler aldım ve krizler geçirdim. "Yapmıyorum" dedim. "En azından bu suratına bile bakılmayacak insanların koynuna girmem" dedim.

ÇANTA SİSTEMİ
* Sonra nasıl albüm çıkarabildiniz?
Birilerinin vasıtasıyla yapımcı şirketimle tanışınca, arada o kişilerin olması ve benim net tavrım bu durumları engelledi. Ben kimseyle yemeğe çıkmadım, özel davetlere gitmedim. İş dışında kimseyi görmedim. Ama bu kasaplar kimisinin zorla kafasına vuruyorlar istediklerini alıyorlar, kimisine de tatlı tatlı ayakkabı çanta alarak yaptırıyorlar bu işleri.

* Yiyen var ki, bu sistem yürüyor yani öyle mi?
Oooo, yemeyen çok az canım. Tabii sistem yürümedi, o insanlardan ve o yapımcılardan hiçbir şey olmadı. O sistemdeki şarkıcılar da piyasada kalmadı.

* Hep kadın şarkıcıların mı sorunu vardır bu piyasada?
Erkeklerin de oldu. Diyelim askerliğini yapmamış adam, bir anda ünlü oluyor ve o şirketten ayrılmak istiyor. Yapımcı "Ben seni ispiyonlarım" diye gebe bırakıyor ya da vergi borcuna sokuyor. Cinsel yoldan bağlayamazsa maddi yoldan bağlıyordu. Maddi yoldan bağlayamazsa medya yoluyla bağlıyordu. Mesela adamın klibini yayınlatmıyordu. Allah'tan temizlendi bu kasap prodüktörler... Bir daha da gelemezler.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın