kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Rahmi Koç'un 52 metrelik yatı suya indi

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un dün çok mutlu bir gün geçirdiğini duydum. Çünkü Rahmi Bey, yaklaşık 2.5 yıldır yapımı devam eden Nazenin V'i suya indirmiş. Rahmi Bey; Koç Holding'e ait RMK Marine'de inşa edilen tam 52 metre uzunluğunda, B70 model keç teknesinin suya indirilme sevincini yaşarken yanında yakın dostları da varmış. Yat tasarımında dünyada önemli firmalardan Sparkman&Stephens tasarımı olan ve iç tasarımı da dünyaca ünlü tasarımcılar Redman, Whitely ve Dixon tarafından gerçekleştirilen Nazenin V'in kaç paraya mal olduğunu öğrenemedim ama Türkiye'deki en pahalı yatlar arasına girdiğinden hiç şüphem yok.

İLK KAYNAĞI KENDİSİ YAPMIŞTI
Rahmi Koç, Nazenin IV ile yaptığı dünya turundan döndükten bir süre sonra Nazenin V'in inşasını başlatmıştı. 2007 yılında Nazenin IV'ü, Serdar Cümbüş'e satınca dört gözle Nazenin V'in bitmesini beklemişti. 4 Şubat 2007'de yeni yatın alüminyum üretiminin başlaması için bir tören düzenlemiş ve ilk kaynağı da kendisi yapmıştı. Koç, 2008'in sonunda yatını denize indirmeyi planlıyordu ama Nazenin V'ine kavuşması maalesef bugünlere kadar kaldı. Rahmi Bey, biraz gecikmeli de olsa bu yaz Nazenin V ile Ege sahillerini turlayıp 52 metrelik bu lüks yatının tadını çıkaracak. Rahmi Koç'un Nazenin V'e bu kadar değer vermesinin bir sebebi daha var ama onu da ileriki günlerde sizinle paylaşacağım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın