kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Poyrazköy'deki kazı çalışmaları devam ediyor

CİHAN
Giriş Saati : 26.04.2009 11:14
Güncelleme : 26.04.2009 19:30
Yeni Haber
Beykoz, Poyrazköy'deki arazide kazı çalışmalarına devam ediliyor. ..
Ergenekon soruşturması kapsamında arama ve kazı yapılan Poyrazköy'deki İstek Vakfı'na ait arazideki çalışmalara bugün de devam edildi. Sık ağaçlıklı bir bölgede dedektörle tespit yapıldıktan sonra iş makineleri ile kazı işlemi yürütülüyor.

İddia edilen Ergenekon Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Poyrazköy Keçilik mevkiinde, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen arama kararına istinaden yürütülen çalışmalar devam ediyor. Gelen bir ihbar doğrultusunda 21 Nisan'da başlayan kazılarda 6'ıncı güne girildi. Daha önce kazma ve kürekle yapılan kazı çalışmaları bugün iş manikası ile yürütülüyor. Belirlenen ilk alan kepçe ile kazıldı ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Polisler, eldeki krokilere göre bu alana yakın bir başka noktayı dedektörle belirledi. İş makinası buraya gelerek kazıya başladı. İş makinesi ile çalışma yürütülürken olay yeri inceleme ekipleri de çevrede dedektörle aramalarını sürdürdü.

Polis, asker ve sivil yetkililerden oluşan kalabalık arama ve kazı ekibi çalışmalarını akşam saatlerine kadar sürdürecek. Çalışmaların yarın da devam etmesi bekleniyor.

Bugüne kadar yürütülen kazılarda 15 adet dolu lav silahı, 7 adet boş lav silahı, 14 adet el bombası, 24 adet el bombası fünyesi, 450 gram C3 patlayıcı madde,
7 adet hakem bombası, 3 adet gösteri bombası, 5 adet bubi tuzağı, 2 adet kullanılmış bubi tuzağı, 23 adet işaret fişeği, 45 adet sis bombası, 15 adet aydınlatma fişeği,-30 metre uzunluğunda infilaklı fitil (Korteks), 38 metre uzunluğunda saniyeli fitil , 3017 adet çeşitli çaplarda fişek ve 1 adet siyah renkli kamuflaj kremi tüpü elde edildi.