kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meclis'teki eylem sabah bitti

Yaşar ÖNEL / ANKARA
24.04.2009
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP), terör örgütü PKK operasyonu çerçevesinde bazı DTP yöneticilerinin tutuklanmasına yönelik Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği oturma eylemi 8.5 saat sürdü. Meclis Genel Kurul çalışmalarının tamamlanmasından sonra önceki gece 23.00'te başlayan oturma eylemi, dün sabah saat 07.30'da tamamlandı. DTP'nin oturma eylemi güvenlik gerekçesiyle Meclis TV tarafından kayda alındı. Eylem sırasında aralıklarla iki defa DTP'lilerin yanına gelen TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın ikna çabası ise işe yaramadı. DTP'li vekillerin eylemine ÖDP'li Ufuk Uras da destek verdi. Genel Kurul çalışmaları sona erdikten sonra oturma eylemine başlayan DTPlilerden bazıları takım elbiseleri çıkartıp, daha rahat kıyafetler giydiler. Erkekler kravatları çıkartırken, kadınların pantolon giydikleri görüldü.

TÜRK: PARLAMENTO GÜCÜNE İNANÇ EYLEMİ
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen oturma eylemini, partilerine yönelik operasyonları protesto etmek, halk iradesine sahip çıkmak ve sorunların çözüm yerinin Parlamento olduğunu hatırlatmak için yaptıklarını söyledi. Oturma eylemi sırasında verdiği sigara molasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk, "Kürt sorununun çözüm adresinin Parlamento olduğuna inandıkları için eylemi burada yaptıklarını" kaydetti. Türk, "Parlamento'nun çözüm gücünün olmasını istiyoruz. Sorunların Parlamento zemininde tartışılmasının gerekliliğine olan inançlarımızdan dolayı eylemi burada yapıyoruz. Siyasi iradenin, halkın iradesi ile oluşturulan Meclis'in güçlü olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

EŞBAŞKAN AYNA: UYARIMIZI YAPTIK
DTP Eşbaşkanı Mardin milletvekili Emine Ayna da 8.5 saat süren eylem sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye'ye ve Meclis'e uyarımızı yaptık. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar eylemlerimiz devam edecek" dedi.