kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

Menderes'in Soylu ısrarı

Demokrat Parti önümüzdeki ay kongreye gidiyor. Henüz kongrede kimlerin aday olacağı belli değil. Ama eski DYP'liler yeni bir isimle ortaya çıkma telaşı içinde. DP yönetimi ve tabanı da Soylu'yu iknaya çalışıyor.
Önceki gün Aydın Menderes'le konuşunca DP'deki gelişmeleri de sordum. Acaba Menderes, Soylu'nun ayrılmak istemesine nasıl bakıyordu?
Menderes, şunları anlattı:
"Bir süre önce Süleyman Soylu Bey'le konuştum. Devam etmesini söyledim. O da "Söz verdim" dedi. Bunun üzerine ben de, 'Söz verdin ama bu tavrınla sen kendini kurtarırsın. Geniş bir kitlenin sorumluluğunu üstlendin, onu yok sayamazsın. Bunu bir daha gözden geçir,' diye de ısrar ettim. Tabii insanların kişisel kararlarına karışamazsınız. Ama DP için karanlık olur. Bence Soylu önemli bir deneyim yaşadı, bundan sonra DP'nin önüne onu düzlüğe çıkaracak bir vizyon koyabilir. Eğer bırakır giderse delege kendini terk edilmiş hissedecektir."
Bu kez araya girip, tanıdığı, bildiği bir ismin, Mehmet Ali Bayar'ın aday olması halinde ne düşündüğünü soruyorum, bu konuda da şöyle diyor:
"Bayar'ın aday olması bir şeyi değiştirmez. Daha önce neden yoktu, şimdi neden aday olacak ve aday olunca ne söyleyecek? Yakınlığımız olan bir kişidir. Ben bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak, Süleyman Soylu'nun devam etmesinin doğru olacağı kanaatindeyim, İsimlerden çok, genel başkanın yaşamış olduğu 15 aylık deneyimin bir çıkış noktası olabileceğini düşünüyorum. Kimse Soylu kadar yoğun yaşamadı. Bundan istifade etmek lazım... Yoksa pek çok insan var tabii."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın