kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

'Sol'un iki yakası da huzursuz

CHP Parti Meclisi dün toplandı. Özellikle CHP tabanının merak ettiği soru şuydu: Acaba seçimli olağanüstü kurultay kararı alınacak mı?
Bunun nedeni de İstanbul'da başlayan değişim rüzgârının parti yönetimine taşınıp taşınmayacağıydı. Daha açıkçası, değişimi başlatan Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin ikilisinin CHP yönetimine girip girmeyeceği merak ediliyordu. Geçtiğimiz hafta Taraf gazetesinde Neşe Düzel'le yaptığımız söyleşide bu konunun önemine değinmiş ve şunları söylemiştim:
"CHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesi ve ikilinin yönetime seçilmesi gerekiyor. Bana kalırsa Baykal olağanüstü kurultayı toplamayacak ve parti yönetimini 'yenilikçilere' açmayacak. İnşallah Baykal kendisi gibi davranmaz."
Bu tespitin doğrulandığının ilk işareti Parti Meclisi'nden bir gün önce yapılan MYK toplantısında verildi. Aslında o toplantıdan kulislere yansıyan bilgilerde daha tehlikeli gelişmelerin de ipuçları vardı.
Bırakın "değişim rüzgârı"nın parti yönetimine yansımasını, tam tersine "kılıçların çekildiği" yeni bir dönemin başlayacağı bile söylenebilir. Çünkü MYK toplantısında Tekin ve ekibine muhalif bir parti yetkilisinin İstanbul'daki seçim harcamalarını gündeme getirip, şu soruyu sorması manidar:
"Seçim sürecinde 2 bin 500 kişilik bir yemek yapılacaktı. Paralar toplandı ama yemek yapılmadı. Peki, o paralar nereye gitti?"
O toplantıda ortaya çıkan bir başka ipucu da, İstanbul CHP İl Başkanlığı'na kimin getirileceğiyle ilgiliydi.
Gördüğünüz gibi partinin tepesinde seçim başarısı değil, İstanbul'daki harcamalar konuşuldu. Ve Baykal'ın ağzından dökülen "İstanbul İl'e seçime kadar birini atayın" sözleri CHP kulislerinde tam anlamıyla soğuk duş etkisi yarattı.
O soğuk duşu en yoğun hissedenlerden biri de hiç kuşkusuz eski İl başkanı Gürsel Tekin'di. Bunda belki de Tekin'in İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Grup Başkanı Vekili seçilmesinin de etkisi vardı. Tekin, buna rağmen bir değişim olacağı beklentisi içindeydi. Ancak kulislerde konuşulanlara bakılırsa CHP'de değişimin olacağına ilişkin hiçbir işaret yok.
Parti Meclisi toplantısı bu satırlar yazıldığında sürüyordu. Bu saatten sonra bir değişim olur mu; doğrusu pek ihtimal vermiyorum. Görünen o ki, Kılıçdaroğlu CHP Meclis Grup Başkanvekilliği'ne devam edecek, Tekin ise seçim öncesi kendisine biçilen belediye meclis başkan vekilliğiyle yetinecek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın