kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

BBP lideri Topçu'dan çarpıcı açıklamalar

AA
Giriş Saati : 19.04.2009 14:31
Güncelleme : 19.04.2009 17:03
Yeni Haber
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçim öncesi Anadolu'da, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü dillendirilerek, ''partinin kapatılacağı ve BBP'nin seçimlerden çekileceğine yönelik'' propagandalar yapıldığını ileri sürdü.

BBP Başkanlık Divanı üyeleri, il başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri TES-İş Konferans Salonu'nda bir araya geldi.
Toplantının açılısında konuşan Topçu, helikopter kazasında vefat eden eski Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nu andı.

BBP kurultayının, 31 Mayısta ASKİ Spor Salonu'nda yapılacağını hatırlatan Topçu, Yazıcıoğlu'nun görüştüğü herkesten kurultay hakkında görüş aldıklarını dile getirdi. Topçu, ''Genel Başkanımızın bize bıraktığı emanete ve millete layık olmaya çalışacağız'' dedi.

Yazıcıoğlu'nun vefatıyla seçim öncesinde, parti kadrosu ve adayların ''elleri ve kollarının düştüğünü, sahadan çekilindiğini'' belirten Topçu, ''Herkesin acımıza saygı gösterdiği, siyasetin kilitlendiği, siyasetin üst noktasındaki erklerinin böyle bir alicenaplık gösterdiği bir durumda, keşke diğer arkadaşlarımız da aynı hassasiyeti gösterseydiler ama göstermediler'' diye konuştu.

Seçim öncesinde Anadolu'da, Yazıcıoğlu'nun ölümü dile getirilerek ''partinin kapatılacağı ve BBP'nin seçimlerden çekileceğine yönelik'' propagandalar başlatıldığını ileri süren Topçu, şu görüşleri dile getirdi:

''Aynen şunlar söylendi: 'Hareket bu nokta itibariyle artık bitmiştir, çünkü onlar Muhsin Başkan için varlardı, şimdi o yok, herhalde şu anda seçimden seçilecekler, resmi dilekçeyi de vermişler mi vermemişler mi, herhalde vermişler'. Böyle bir şey olur mu? Aynen böyle, kelime kelime öğretilmiş sözler. Birileri milliyetçiliklerini ortaya koyarak, bizim üzerimizden bunu yaptılar, birileri de 'ya, biz aynı kardeştik, kıbleye bakıyoruz, ne fark eder, bunlar ne yapacak belediye kazanınca, zaten seçime de girmeyecekler' diyerek bunu yaptı. Sayın Başbakan'ın dediği gibi 500 bin oyu duygusal olarak almadık. Biz, aslında 1,5 milyon oy alacaktık. Bu anti-propagandalarla 1,5 milyon oy hedefine ulaşılamadı. AK Parti'nin hak etmediği oyu elinden alacaktık ama anti propagandalar yapıldı.''

Bunların milletin vicdanında yer bulmadığını, birçok yerde çok küçük oy farklarıyla seçimi kaybettiklerini savunan Topçu, ''Bunun için büyük Türk milletine teşekkür ediyorum. Sivas'a teşekkür ediyorum, bütün bu çabalar Sivas'ta da oldu ama orada ters istikamette yürüdü'' diye konuştu.

Yalçın Topçu, ''büyük Türk dünyasına ve Anadolu'ya'' seslenerek, ''Türk-İslam birliği misyonunu ilelebet devam ettireceklerini ve Yazıcıoğlu'nun fikir ve ideallerini rehber alacaklarını'' söyledi.