kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başkan Selcan Karagöl

Erzurum'un ilk kadın il genel meclisi başkanı

Sinan AYDIN / ERZURUM
13.04.2009
Yerel seçimlerde AK Parti adayı olan Selcan Karagöl, 58 üyenin 51'inin oyunu alarak başkan seçildi. Aynı partiden üye seçilen Merve Küçükali toplantıya perukla katıldı..
Erzurum'da 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Selcan Karagöl, kentin ilk kadın il genel meclisi başkanı oldu. Türbanlı başka bir kadın üye ise meclise peruklu katıldı. Erzurum İl Genel Meclisi, dün seçimlerden sonra toplandı. Yeni meclisin tüm Erzurum'a hayırlı olması temennisi ile Havuzbaşı semtinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak göreve başlayan meclis üyeleri, meclis salonunda ise yeni başkanlarını seçti. Çoğunluğunu AK Partili meclis üyelerinin oluşturduğu toplam 58 meclis üyesi, Meclis Başkanlığı için oy kullandı. AK Partili kadın aday Selcan Karagöl 51 oy alarak başkan seçildi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Karagöl, "Meclis toplantılarında adil davranacağım" dedi.

'TÜRBANIM ENGEL DEĞİL'
Yakutiye ilçesinden AK Parti İl Genel Meclisi üyesi seçilen Merve Küçükali, türbanlı olduğu için meclis toplantısına peruk takarak katıldı. Küçükali, çelenk koyma törenine de peruklu bir şekilde katıldı. Ev hanımı ve 2 kız çocuğu annesi Küçükali, "Türbanlıyım ama kurallara uyduğum sürece türbanım bana engel değil. Bu düşünce ile meclis toplantısına peruk takarak katıldım. Bundan sonra da peruk takarak katılacağım" dedi.