kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehitlerimizi uğurladık

Giriş Saati : 12.04.2009 14:51
Güncelleme : 12.04.2009 22:00
Yeni Haber
Şırnak'ta, önceki gün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 asker, İstanbul'da toprağa verildi.

Şehit piyade er Tuncay Türken için Ataköy Camii'nde kılınan öğle namazına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üst düzey askeri yetkililer ile bakanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duygusal anların yaşandığı cenaze töreninde Şehit er Tuncay Türken'in babası Cemal Türken, metanetini kaybetmedi. Askerliğinin bitmesine 37 gün kalan oğlunu şehit veren acılı babanın dilinden "vatan sağolsun" sözleri döküldü.

En çok dikkati çeken ise şehit erin 9 yaşındaki kardeşi Yasin Türken oldu. Küçük Yasin, "Abimi öldürenlerle ben hesaplaşacağım" dedi.

Törenin ardından Şehit piyade er Tuncay Türken, sloganlar eşliğinde top aracına yerleştirilerek toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

Şehit Er Emre Anşin için ilk tören Ümraniye Yeni Çamlıca mahallesindeki evinin önünde düzenlendi.

Burada Anşin'in Türk bayrağına sarılı naaşı, alkışlar eşliğinde cenaze arabasına konuldu.

Şehit erin cenazesini taşıyan araç eşliğinde, ellerinde Anşin'in fotoğrafları ve Türk bayrakları bulunan annesi Remziye, babası Selami, kardeşleri Enes ve Emirhan ile yakınları ve vatandaşlar, Ataşehir Aksekili Mehmet Uslu Camii'ne dek yürüdüler.

Cami önünde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anşin'in cenazesi, Üsküdar Selimiye Camii'ne getirildi.

Buradaki törende, erin babası Selami, annesi Remziye, kardeşleri Enes ve Emirhan taziyeleri kabul ettiler.

Törene, Anşin'in yakınlarının yanısıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anşin'in cenazesi, Selimiye Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlara alınarak top arabasına dek taşındı. Erin naaşı, daha sonra cenaze arabasına nakledildi.

Anşin'in cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

''VATAN SAĞOLSUN''

Omuzuna Türk bayrağı asan Anşin'in babası Selami Anşin, gazetecilerin soruları üzerine ''2 tane daha oğlum var. Onları da bu vatana seve seve kurban ederim. Ben hainin yüzünü güldürmem. Bu üzerimdeki bayrağımızın rengi, şehit kanının rengidir. Oğlum da bu bayrağa kanını verdi. Vatan sağolsun'' dedi.

Remziye Anşin ise oğlunun 8 Nisan Çarşamba günü kendisini telefonla aradığını belirterek, duygularını, ''Bana 'Anne, ben şehit olmaya gidiyorum. Arkamdan ağlamayın' dedi. Oğluma söz verdim, ağlamayacağım. Onları sevindirmeyeceğim. Vatan sağolsun'' diyerek dile getirdi.

Bu arada Selimiye Camii dışında da kimi vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' biçiminde sloganlar attılar.