kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahar temizliği tüm hızıyla sürüyor

ANKA
Giriş Saati : 12.04.2009 15:22
Güncelleme : 12.04.2009 21:59
Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü bahar temizliği operasyonu tüm hızıyla sürüyor. Yapılan operasyonlar sonucu son bir hafta içinde 7'i ölü olmak üzere toplam 9 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildi...
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, operasyonlara ilişkin 6 duyuru yeraldı. Buna göre, Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde icra edilen operasyonda, 7 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilen olayda, 6 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 12 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 107 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 9 adet el bombası, 3 Kg. A-4 plastik patlayıcı, 4 adet elektrikli fünye, 1 adet gece görüş gözlüğü, bol miktarda muhtelif yaşam malzemesi ve örgütsel dokuman ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış 2 adet patlayıcı madde düzeneği bulundu. Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde de tuzaklanmış 1 adet patlayıcı madde düzeneği ele geçirildi. Elazığ'ın Karakoçan ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir sığınakta, tuzaklanmış bir adet patlayıcı madde düzeneği, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler, 50 kg. gıda maddesi ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Söz konusu patlayıcı madde ve düzenekler olay bölgesinde imha edildi.

Bu arada, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist de Ardahan'ın Göle ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Böylece, 06 - 12 Nisan tarihleri arasında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ile Göle'de iki PKK'lı teslim olurken, Şırnak'ta da 7 PKK'lı öle ele geçirildi. Bir hafta içinde 9 PKK'lı etkisiz getirildi.