kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Giriş Saati : 12.04.2009 14:02
Güncelleme : 12.04.2009 21:59
Yeni Haber
Sağlık Bakanlığı, bugün bazı basın-yayın organlarında ''Komadaki çocuğa yedi hastanede yer bulunamadı'' ve ''Saatlerce ambulans bekledi'' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Manisa ili Turgutlu ilçesi Albayrak Mahallesi'nde balkondan düşme sonucu yaralanan 1.5 yaşındaki çocuğun, ailesi tarafından dün saat 12.50'de Turgutlu Devlet Hastanesi'ne getirildiği belirtilerek, ''Hastaya, bir anestezi uzmanı ile bir genel cerrahi uzmanı tarafından hemen ilk müdahalesi yapılmıştır. Yapılan değerlendirmede, hastanın sağlık durumunun aciliyeti de göz önüne alınarak, hastane nöbetçi hekimi tarafından, saat 12.51'de, Komuta Kontrol Merkezi aranmış, hasta için yer bulunması istenmiştir'' denildi.

Bir ambulansın hastane acil polikliniğine giriş yaptığı saat 12.59'a kadar geçen süre içerisinde yapılan görüşme ve değerlendirmelerden, hasta için en uygun yerin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olacağı sonucuna varıldığı ifade edilen açıklamada, ''Bunun üzerine, derhal buraya doğru yola çıkılmış, yol boyunca hasta için gereken her türlü tıbbi uygulamanın yapılmasına aralıksız devam edilmiş ve hasta, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne iletilmiştir. Haberlerde yer alan hasta için yer bulunamadığı ve hastanın yedi hastane dolaştırıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır'' ifadesine yer verildi.

BURSA'DAKİ TRAFİK KAZASI

Açıklamada, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Santral Garaj bölgesinde önceki gün saat 20.10 civarında gerçekleşen trafik kazasıyla ilgili olarak da şunlar kaydedildi:

''Saat 20.12'de gelen ihbar üzerine, saat 20.14'de (İhbardan 2 dk. sonra), verilen adrese doğru bir ekip hareket etmiş, ancak ihbarda belirtilen yerde herhangi bir kazaya rastlanamamıştır. Ekibimiz, yanlış adres verilmesine ve iki adres arasındaki tek yönlü ve bölünmüş yollara rağmen, vatandaşlarımızın uyarısı ve Komuta Kontrol Merkezimizin yönlendirmesiyle, saat 20.27'de (İhbardan 15 dk. sonra) olay yerine ulaşmıştır. Haberlerde yer alan saatlerce ambulans beklendiği iddiası doğru değildir.''