kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Şarköy'de artık itlaf yok bakım var

03.04.2009
Bugüne kadar hep hayvan itlaflarıyla gündeme gelen Şarköy'de artık sokak hayvanları için bakımevi var. Gönüllüler ve belediyenin işbirliğiyle açılan bakımevinde, kimsesiz hayvanlar sahiplendiriliyor..
Adı daha önce itlaflarla anılan Şarköy'de, şubat ayında geçici bir hayvan bakımevi açıldı ve bu sayede Şarköy'de sokak hayvanlarının yüzü güldü. Yaşam Hakkına Saygı Platformu üyelerinin destekleriyle yapılan bu çalışma, gönüllülerle yerel yönetimin kurduğu uyumlu diyaloğun bir sonucu. Geçici bakımevinde; yavru, yavruluktan çıkmış, büyük boy ve orta boy hayvanlar için ayrı ayrı yapılan, kapalı ve açık gezinti alanı olan bölmeler, karantina bölmesi, veteriner odası, ameliyathane, mama deposu ve mutfaktan oluşan idari bina bulunuyor. 76 hayvanın bulundugu barınakta, sokaklardan toplanan diğer hayvanlar da kısırlaştırılıp aşılanıyorlar. Telefon iletişimli güvenlik sistemi ile takip edilen barınakta, kimsesiz hayvanların bakımları yapıldıktan sonra sahiplendirme çalışmaları da yapılıyor.
Şarköy Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı da barınağa destek vereceklerini belirtiyor. Yaşam Hakkına Saygı Platformu kurucusu Özgün Öztürk, tüm hayvanların kötü muamelelerden uzak tutulmalarının önemini vurguluyor ve hayvanlara kötü muamele edenlere cezai yaptırımlar getiren ve hayvanların yaşam haklarının korunmasının sağlanması amacıyla yürürlükte olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde, tür ayrımı olmadan yaşam hakkının korunması gerektiğini belirtiyor. Yaşam Hakkına Saygı Platformu üyesi, Şarköy Barınağı gönüllüsü Nida Çelebi de, belediyenin ve gönüllülerin duyarlılığıyla oluşturulan bu barınağın birçok belediyeye de örnek olacağını anlatıyor.
Haberin fotoğrafları