kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

BBP: Genel Başkanımız hayatını kaybetti

AJANSLAR
Giriş Saati : 28.03.2009 12:22
Güncelleme : 28.03.2009 22:00
Yeni Haber
BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiğini açıkladı...
İLİŞKİLİ HABERLER
BBP: Genel Başkanımız hayatını kaybetti
Topçu, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, helikopter kazasında, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe'nin hayatını kaybettiklerini duyurdu.

* DÜŞEN HELİKOPTERDE KİMLER VARDI?

CENAZELER, KAHRAMANMARAŞ DEVLET HASTANESİNE GETİRİLDİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıoğlu ve beraberindekilerin cenazeleri Kahramanmaraş Devlet Hastanesine getirildi.

Kahramaraş 5. Mekanize Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Kışlası'ndan ambulanslara konulan cenazeler, Devlet Hastenesi Morguna konuldu.

Bu sırada, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, MHP İl Başkanı Nurettin Demircioğlu, CHP İl Başkanı Galip Timüçin de hastaneye geldi.

Ambulansların devlet hastanesi morguna gelişi sırasında kol kola giren Alperen Ocakları'na bağlı gençler, polis barikatını geçmek istedi. Yaşanan kısa süreli kargaşanın ardından ikna edilen gençlerin kaldırımda durmaları sağlandı. Tekbir getirerek, Kur'an-ı Kerim okuyan gençler, sık sık genel başkanlarını görmek istediklerini dile getiriyor. Polisin, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Alperen Ocakları'na bağlı gençleri çembere aldığı görüldü.

Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi alan Kahramanmaraş Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı polisler, morga giriş çıkışlara izin vermiyor.

YAZICIOĞLU'NUN EŞİ VE KIZI DA İKİNCİ BİR HELİKOPTERLE KAHRAMANMARAŞ'A GİTTİ

Helikopter kazasında vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi ve kızı, helikopterle Kızılöz köyünden Kahramanmaraş'a gitti.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ile kızı Firuze de dünden beri bekledikleri Kızılöz köyünden, cenazelerin gönderilmesinin ardından, ikinci bir helikopterle Kahramanmaraş'a hareket etti.

Bu arada, cenazeleri Kahramanmaraş'a götüren Skorsky tipi askeri helikopterler de, devam eden çalışmalara katılmak üzere enkaz bölgesine geri döndü.

THY'NİN, CENAZELERİN NAKLİ İÇİN TAHSİS ETTİĞİ ÖZEL UÇAK KAHRAMANMARAŞ HAVAALANI'NA İNDİ

Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin cenazelerini Ankara'ya getirmek üzere gönderilen THY'ye ait özel uçak, Kahramanmaraş Havaalanı'na
indi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tahsis edilen Boeing 737-400 tipi uçak, havaalanında, cenazelerin Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde savcıların nezaretinde kimlik tespitlerinin tamamlanmasını bekliyor.

Cenazelerin daha sonra Ankara'ya götürüleceği öğrenildi. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ile kızı Firuze de cenazelerle aynı uçakla Ankara'ya gidecek.

''GENEL BAŞKANIMIZIN AZİZ HATIRASI HER YERDE EBEDİYEN YAŞAYACAKTIR''

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve son nefesini birlikte verdiği kader arkadaşlarını kurtarabilmek için 3 gündür canını dişine takan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Topçu, parti genel merkezi önünde, parti adına yaptığı açıklamaya, ''Müslümanlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, milliyetçiler, ülkücüler, Alperenler, liderimiz, kardeşimiz, arkadaşımız, başbakanımız, genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve son yolculuğuna birlikte çıktığı yol arkadaşları Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe Rahmeti Rahman'a kavuşmuştur'' diyerek başladı. Topçu, şunları kaydetti:

''Genel başkanımızı, liderimizi ve son nefesini birlikte verdiği kader arkadaşlarını kurtarabilmek için 3 gündür canını dişine takarak, vahşi tabiat şartlarıyla hayatı pahasına mücadele eden asker, polis, korucu, sivil savunma elemanı, ülküdaşlarımız, Kahramanmaraşlı kahraman kardeşlerimizin hepsine, devlet ve hükümet adamlarımıza, tanıdığımız tanımadığımız herkese, yüreği bizimle çarpan günlerdir dua eden bütün insanlara teşekkür ediyoruz.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun, genel başkanımızın aziz hatırası, ömrünü verdiği vatan topraklarında ve ay yıldızın dalgalandığı, Ezanı Muhammed'in okunduğu her yerde ebediyen yaşayacaktır. Genel başkanımızın yolu yolumuz, davası davamız, ahlakı ahlakımız, yüreği yüreğimiz olsun inşallah. Yüce Allah'tan niyazımız, onu Cenneti Ala'da Muhammed Mustafa'ya komşu etsin. Ebubekir'e, Osman'a, Ömer'e, Ali'ye, Hasan'a, Hüseyin'e komşu etsin inşallah. Selahaddin Eyyubi'ye, Alparslan'a, Fatih'e, Şeyh Şamil'e komşu etsin inşallah.

Muhsin Başkanımız, genel başkanımız canımız, Türk milletinin canı, İslam dünyasının canı, Erhan Üstündağımız, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe aziz şehitlerimiz, hepinizin ruhu şad olsun. Allah hepinize rahmet etsin. Milletimizin başı sağolsun. Türk-İslam dünyasının başı sağolsun. İnsanlık aleminin başı sağolsun.''

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN BBP'YE TAZİYE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Sayın Muhsin Yazıcıoğlu, büyük bir vatansever olarak kendisini milletine adamış, prensipli, ilkeli, dürüst, yiğit bir Anadolu çocuğu olarak hep bilinmiştir. Ben de öyle bilmişimdir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle BBP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Gül, partiden ayrılırken, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Maalesef Sayın Muhsin Yazıcoğlu'nu, değerli arkadaşlarını ve gazeteci arkadaşımızı kaybettik. Yarım saat, 1 saat öncesine kadar 'bir mucize acaba olur mu' diye bir beklenti vardı. Ama teyit edildi. Üzüntümüz çok büyüktür. Millet olarak üzüntümüz çok büyük. Sayın Muhsin Yazıcıoğlu sadece siyaset adamı, sadece Büyük Birlik Partisinin Genel Başkanı olarak değil, büyük bir vatansever olarak kendisini milletine adamış prensipli, ilkeli, dürüst bir yiğit bir Anadolu çocuğu olarak hep bilinmiştir. Ben de öyle bilmişimdir. Sizler de biliyorsunuz, uzun dönem arkadaşlığımız olmuştur. İnanıyorum ki Türk Milleti çok değerli bir evladını kaybetmiştir. Bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Başta ailesi olmak üzere bütün arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet etsin bütün hayatını kaybedenlere.Şu andan sonra yapılacak şey, üzüntüleri paylaşmaktır ve kendilerine dua etmektir. Kaybımız gerçekten büyük, milletimizin kaybı gerçekten büyüktür. Gördüğünüz gibi herkes kendisinin siyasi çizgisinde olsun olmasın, bütün siyasi partiler, herkesin kendisini ne kadar çok sevdiğini açık açık gösterdikleri bir gündeyiz. Böyle insanlar azdır ama ne yapalım ki kader böyle tecelli etmiştir. Kendisini sevgiyle, rahmetle anacağız. Bir kez daha bütün ailesine, tüm akrabalarına ve arkadaşlarına, tüm milletim adına başsağlığı diliyorum.''

Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül, parti genel merkezini ziyaret ederken, dışarıdaki partililer, toplu halde dua etti, Kuran-ı Kerim okudu. BBP Genel Merkezi yakınındaki camiden de sala verildi.

SAADET PARTİLİ BİR GRUP, KAZADA ÖLENLERİN GIYABINDA CENAZE NAMAZI KILDI

Saadet Parti üyesi bir grup, helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Teşkilatı üyelerince, öğle namazının ardından Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi Camisi'nde, kazada hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan adayı Yılmaz Bayat, namazın ardından yaptığı açıklamada, ''Bugün sevgi yürüyüşü yapmayı planlamıştık. Ama şimdi bunun adı sevgi ve saygı yürüyüşü oldu. Bu yürüyüşümüz şimdi sessiz yapılacak. Bütün milletimizin başı sağolsun'' dedi. Grup daha sonra, sessizce yürüyüşü gerçekleştirdi.

YAZICIOĞLU'NUN VEFATIYLA MECLİSTEKİ MİLLETVEKİLİ SAYISI 545'E DÜŞTÜ

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatıyla Meclisteki milletvekili sayısı 545'e düştü.

Sivas'tan bağımsız milletvekili seçilerek Meclise giren Yazıcıoğlu'nun vefatıyla, Meclisteki boş sandalye sayısı 5'e yükseldi. Mecliste temsil edilen siyasi parti sayısı ise 6'ya düştü.

Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından Meclisteki milletvekili dağılımı şöyle oldu:

AK Parti: 338
CHP: 98
MHP: 69
DTP: 21
DSP: 13
Bağımsız: 5
ÖDP: 1
Boş: 5
Toplam: 550

3 MİLLETVEKİLİ DAHA VEFAT ETMİŞTİ

Meclisteki sandalyelerden 3'ü vefat nedeniyle boşalmıştı. MHP'den İstanbul Milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder, mazbatasını almak üzere İstanbul'a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli ile MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan da yaşamını yitirmişti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün de Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Meclisteki boş üyelik sayısı 4 olmuştu.