kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İbrahim Fırtına

Şener ve havacı çok bastırıyor

VELİ SARIBOĞA SABAH
28.03.2009
Günlükte darbe planı mimarının dönemin Jandarma Genel Komutanı Eruygur ile Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına olduğu belirtiliyor..
Darbe planlarının damgasını vurduğu ikinci Ergenekon iddianamesinde yer alan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlükten yapılan alıntılar, darbe planlarının mimarının dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ile Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına olduğunu belirtiyor. İddianamenin 260'ıncı sayfasında Örnek'in, 28 Şubat 2004 başlıklı notu yer alıyor. Bu notta Örnek, "Şener ve havacı bu konuda çok bastırıyorlar. Şener'in adeta aklından çıkmıyor, iki kelimede bir bunu söylüyor. Havacı da keza öyle" sözleriyle, dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ile Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın hükümete yönelik bir darbe yapılması konusunda ısrarcı olduklarını ifade ediyor. İddianamenin 262'nci sayfasında da günlükten alınan 16 Mart 2004 başlıklı not bulunuyor. Bu notta Örnek'in, "Genelkurmay Başkanı'nı görmeye gittim. Benden önce Hava Kuvvetleri Komutanı ile görüşmüştü. TSK'da bölünmüş bir görüntü olduğunu ve bazı davranışların çok kötü değerlendirmelere neden olduğunu anlattı. Bizim yaptığımız bazı girişimler ve bilhassa Jandarma Genel Komutanı'nın girişimlerinin hemen hepsinden haberi vardı. Jandarma Genel Komutanı'nı nedense hedef olarak almıştı ve bütün belgeler elimde, bunları devletin arşivlerine geçireceğim. Bu tarihi bir görevdir. Şener'in yaptıkları yetkisini aşmaktır. Kendi tesislerinde eski meclis başkanı ve rektörler ile de görüşme yapmış. Bunları nasıl yapar" sözleri yer alıyor. İddianamenin 264'üncü sayfasında yer bulan Örnek'e ait Ekim 2004 başlıklı notta ise Özden Örnek, emekli olduktan sonra yine emekli olan Aytaç Yalman'ın kendisine, Şener Eruygur'un Ayışığı isimli bir darbe planı hazırladığını ve bu planın MİT ile hükümetin elinde olduğunu söylediğini anlattıktan sonra şöyle diyor:

YAŞAR BEYNİNE VURACAK
"Kendi kendime ne kadar doğru karar verdiğimi anladım. İki neden var. Birinci neden Şener, Yaşar hakkında çevirdiği dolapların Yaşar ve bir çok kişi tarafından öğrenildiğini biliyor. İkincisi darbe ile ilgili yaptığı teşebbüsün ise herkes tarafından öğrenildiğini bildiği için korkuyor. Kendine destekçi ve Yaşar'a karşı olan ayıplarını örtmek için bu dedikoduları yayıyor. Yapabileceğimiz yegane şey bu adam hakkında dosya tanzim etmek ve ağzını açtığı anda da kullanmak ve tehdit etmek. Yaşar onu her türlü yakın takibe almış durumda. En ufak kımıldadığı anda beynine vuracak."