kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatından kesitler....

Giriş Saati : 28.03.2009 16:47
Güncelleme : 28.03.2009 22:00
Yeni Haber
En büyük hayali Bozkut Çiftliği'nde yaşamaktı... ..
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun en büyük hayallerinden biri, ömrünün ilerleyen zamanlarında dava arkadaşlarıyla birlikte ''Bozkurt çiftliği'' adını verdiği çiftlikte yaşamaktı. Yıllar önce ülküdaşlarıyla birlikte yola çıkan Yazıcıoğlu, hangi üniversiteyi okuyacağını arkadaşlarıyla arasında çektiği kura ile belirlemiş, her biri farklı bölümlerde okuduktan sonra ilerde ''Bozkurt'' adını verdikleri çiftlikte aileleriyle birlikte yaşama kararı almışlardı. Kurada veterinerlik bölümünü çeken Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ni okudu. Dava arkadaşları ile sonraki yıllarda da hep yolları kesişen Yazıcıoğlu'nun Bozkurt çiftliği hayali ise yarım kaldı.

27 NİSAN BİLDİRİSİNE SERT TEPKİ VERMİŞTİ: İLAHİ OKUYAN KIZLAR TEHDİT DEĞİL

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde gece yarısı internetten yaptığı açıklamayı en sert eleştiren siyasetçilerin başında gelmişti. Bildirideki gerekçeleri inandırıcı bulmadığını kaydeden Yazıcıoğlu, "Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarını, kız çocuklarının ilahi okumasını, okul müdürlerinin Kutlu Doğum kutlamalarına katılmalarını rejim tehlikesi görmek, gerçekte en büyük milli tehlikelerden biridir." demişti.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, demokrasi dışı çıkışlar karşısında tavrını en net ortaya koyan liderlerden oldu hep. Yazıcıoğlu, toplum vicdanını derinden yaralayan 27 Nisan bildirisini "Meclis vesayet altına sokulmuştur. Meclis'te olsaydım adayımı gösterir, oyumu verir, denklemi çözerdim." tepkisini koymuştu. Ara rejim hesabı yapanlara, "Meclis'i devre dışı bırakacak her türlü iktidar formülünü gayri meşru ve hukuk dışı ilan ediyorum." uyarısında bulunmuştu.

"HALK, ORDUSUNU ÇOK SEVİYOR AMA SİYASETE GİRMESİNİ İSTEMİYOR"

Yazıcıoğlu, hangi amaçla olursa olsun askerin siyasete karışmasına karşı durduğunu belirtmiş, bildirinin askerhiyerarşi içinde yayınlanıp yayınlanmadığının meçhul olduğuna işaret etmişti. BBP Lideri, "İster hiyerarşi içinde olsun ister olmasın soruşturma açılmalıdır." tavsiyesinde bulunmuştu. Yazıcıoğlu, bütün askerdarbeler gibi bildirinin de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne zarar verdiğini kaydetmişti. Yazıcıoğlu şu değerlendirmeyi yapmıştı: "Askerin sivil siyasete müdahalesi halkın sandıkta tepkisiyle karşılaşıyor. Halk, ordusunu çok seviyor; ama siyasete girmesini istemiyor." 28 Şubat sürecinde demokrasinin yanında yer alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Refahyol hükümetine desteğini çekmesi konusunda da tehdit edilmişti. BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, 28 Şubat sürecinde demokrasinin yanında yer alan Yazıcıoğlu'nun tehdit edildiğini bir süre önce Zaman Gazetesi'ne açıklamıştı. O dönem partinin Genel İdare Kurulu üyesi olan Öznur, Yazıcıoğlu'nun 'havalı' bir şekilde Meclis'e gelen 2 kişi tarafından tehdit edildiğini açıklamıştı. O dönemde bir tek milletvekili için bile transfer borsalarının kurulduğunu hatırlatan Öznur, "Bu yüzden çok ağır baskılara ve saldırılara maruz kaldık, ama duruşumuzu bozmadık. Ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyen mihraklara demokrasi dersi verdik." açıklamasını yapmıştı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Öznur, 28 Şubat sürecinde, Yazıcıoğlu'nun Meclis'teki odasına gelen 2 sivilin mesaj getirdiklerini belirterek, "Hükümetten desteğini çekmezsen, başına iş açılır." yönünde tehditlerde bulunduklarını, Yazıcıoğlu'nun ise "Demokrasinin yanındayız. Bana tehdit sökmez. Bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yok." şeklinde cevap verdiğini hatırlatmıştı. Yazıcıoğlu'nun 28 Şubat sürecinde, "Türkiye İran olmaz, Cezayir olmayacaktır. Suriye rejimi hiçbir zaman olmayacaktır." çıkışı toplumun büyük bir kesimi tarafından destek bulmuştu.

YAZICIOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954'te Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yapan Yazıcıoğlu, 1968'de cemiyet (dernek) çalışmalarına başladı. Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. Üniversite öğrenimini ise Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı. Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. (1977-78). 1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu. 12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, yargılandığı davadan herhangi bir ceza almadı. 1987'de arkadaşları ile birlikte MÇP'de siyasete girdi. MÇP'de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde, milletvekili adayı oldu. "O, inançlarınızı Meclis'e taşıyacak" sloganıyla, Sivas'tan milletvekili seçildi. 1992 yılı Temmuz ayında, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşmadığı için" bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi'ni kurarak Genel Başkanlığına seçildi. 24 Aralık 1995"te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden Meclis'e girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü. 26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapılan 4. Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapılan 1. Olaganüstü Büyük Kurultay'da ve 20 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 5. Olağan Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Baskanlığı'na seçildi. 22 Temmuz Erken Genel seçimlerinde de Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı oldu ve 23. dönem milletvekili olarak Meclis'e girdi. Daha sonra BBP'ye katılarak partisini TBMM'de temsil etti.19 Ağustos'ta yapılan BBP'nin 3.Olağanüstü Büyük kurultayında tekrar Genel Başkan olan Yazıcıoğlu, helikopter kazasına kadar bu görevini devam ettiriyordu. Muhsin Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babasıydı.