kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

IMF hatasını düzeltti

ANKA
Giriş Saati : 23.03.2009 17:49
Yeni Haber
Uluslararası Para Fonu uzmanları 19 Mart'ta Londra'da gerçekleşen bakanlar ve merkez bankası guvernörleri toplantısında G20 Küresel Ekonomik Politikalar ve Beklentiler başlıklı bir not hazırlamış ve burada Türkiye ile Bağımsız Devletler Topluluğu bankalarının sermaye açığı sorunuyla karşılaşabileceğini belirtmişlerdi. Ancak IMF hafta sonunda buradaki "Türkiye" ibaresini değiştirdi ve "Türkiye-Bağımsız Devletler Topluluğu" ifadesi yerine "Yükselen Avrupa - Bağımsız Devletler Topluluğu" ifadesini nota ekledi...
Uluslararası Para Fonu uzmanları Türkiye'de bazı bankaların sermaye yetersizliği sorunuyla karşı karşıya kalabilecekleri yolundaki değerlendirmesini değiştirdi.

Londra'da düzenlenen G20 bakanlar ve merkez bankası guvernörleri toplantısı sonrasında IMF uzmanları tarafından hazırlanan "Küresel Ekonomik Politikalar ve Beklentiler" başlıklı çalışma notunda Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğundaki bankaların durumu özetlenirken, yükselen Avrupa ekonomilerinde 750 bankanın varlık portföyleri üzerinde çalışma yapıldığı, bu ülkelerde bankaların 750 milyar dolarlık menkul değer ve krediden dolayı zarar edeceği saptamasında bulunuldu. IMF 250 milyar dolarlık sermaye açığı oluşabileceğini bildirdi.

Notta, 250 milyar dolarlık sermaye açığının büyük bölümünün "Bağımsız Devletler Topluluğunda ve Türkiye'deki bankalarda olabileceğini" belirten IMF, konunun Türk basınında haberleştirilmesi üzerine değişikliğe gitti. IMF notu hafta sonu düzeltti. IMF notunda 250 milyar dolarlık sermaye açığının "Yükselen Avrupa ülkeleri ve CSI ülkelerinde" olacağı belirtilerek, "Türkiye" ifadesi çıkarıldı.