kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bağışıklığı zayıflatıyor

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
20.03.2009
* Hindistan cevizi yağı, hayvansal gıdalar gibi kolesterolü yükseltir ve tüm doymuş yağlar, yaşlanmayı hızlandırır.

*
Hindistan cevizi yağı; doktorların 'RAS geni' olarak belirledikleri zararlı aile genlerini ortaya çıkarır ya da faaliyete sokar...

* Bu zararlı hücreler ise vücudunuzda; kalp hastalıkları, kalp krizi, kırışıklıklar ve bağışıklık sistemini zayıflatıcı etkiye yol açan iltihaplı proteinlerin ortaya çıkmasını sağlar.

*
İnsülin direncini artırarak, diyabet ve kalp hastalıkları riskini çoğaltan doymuş yağlar; hızlı yaşlanmanın yanı sıra hafızanız için de olumsuz etki yaratır. Ayrıca beyinde hatırlama ve öğrenmeyi etkileyen kimyasalları azaltırlar.

* Güney Carolina Tıp Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı bir deneye göre; hindistan cevizi veya soya fasulyesi yağıyla beslenen bir farede, diğer yağlarla beslenen farelere oranla daha çok iltihaplanma (inflamasyon) görüldü!