kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sezer: Bu millet CHP'yi iktidar yapmayacak

Giriş Saati : 14.03.2009 13:41
Güncelleme : 14.03.2009 15:25
Yeni Haber
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, bu milletin CHP'yi iktidar yapmayacağını söyledi.

Trakya Bölgesi'nde seçim turuna çıkan Sezer Edirne'ye geldi. Şehirde vatandaşları selamlayan Sezer, Pazarcı esnafını ziyaret etti. Sezer, Türkiye'nin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak 22 Temmuz 2007 seçimlerinde CHP listelerinde seçimlere girdiklerini ifade ederek, bütün desteklere rağmen partinin yüzde 20 civarında bir oy alabildiğini kaydetti.

Baykal'ın bunu bir başarı olarak sunduğuna dikkat çeken Sezer, "Anlaşılabilir bir şey değil ve sanki tek başına o oyları almış gibi göstermeye çalıştı. Demem o ki, o seçimlerde istediğimiz sonucu alamadık." tespitini yaptı. Sezer, yerel seçimler öncesinde CHP'ye, "Demokratik Sol Parti belediye başkanlarının olduğu yerlerde CHP, CHP'nin belediye başkanlarının olduğu yerlerde biz aday çıkartmayalım önerisinde bulunduk. Ancak önerimiz reddedildi. Kendi bileceği bir iş. Şimdi elindekileri de kaybedecek." dedi.

SİYASETTEKİ VİRÜS SİYASETİ YARALAMAYA DEVAM EDİYOR

DSP Genel Başkanı, siyasete virüsün bulaştığını dile getirerek bu virüsün siyaseti yaralamaya ve hastalığını ilerletmeye devam ettiğini açıkladı. İktidar ve muhalefeti eleştiren Sezer, Başbakan Erdoğan ile Baykal arasındaki söylemleri "Kayıkçı Kavgası"na benzetti.

Zeki Sezer, kayıkçı kavgasının milletin sorunlarının üzerinde bir gölge gibi durduğunu vurgulayarak, "Bu tartışmayı, kuru gürültüyü, bu kayıtçı kavgasını Türkiye'nin aşması gerekiyor. Gerçekten milletin sorunları ile ilgili, Türkiye ekonomisinin iyileştirilmesi, sosyal adaletin gerçekleştirilmesi için halkın yanında siyaset yapan bir yeni tarza ihtiyaç var. Bu da Demokratik Sol Parti'dir. Çünkü DSP inançlara saygılı laiklik ilgisi ile toplumun tümünü, zenginlikte sosyal adaletin toplumu kucaklayan solda da iktidar olmuş tek partidir." dedi.

EKONOMİK PAKET, "PARAN VARSA HARCA PAKETİDİR"

Başbakan'ın açıkladığı ekonomik paketi değerlendiren DSP Genel Başkanı, açıklanan paketi "olumlu" ancak "çok kısıtlı" buldu.

ÖTV'nin belirli ürünlerde düşmesini olumlu olarak gördüğünü ifade eden Sezer, bununla birlikte dünyanın en adaletsiz vergi sisteminin Türkiye'de uygulandığına dikkat çekti.

Sezer, "Dünyanın en adaletsiz vergi sistemi Türkiye'de uygulanıyor. Aslında ekonomi bu hale biraz da o yüzden geldi. Toplam vergilerin yüzde 70'i dolaylı vergilerdir. Olacak şey değil, belli oranlarda düşmesi olumludur. Tebessümle karşıladığım maddeleri bulunuyor. 75 milyon TL Kobi'lere ek desteği öngörüyor. Çare mi olur merhem mi olur hiç bilinmez. Gerçekten çok kısıtlı bir paket. Aslında uzun süredir işsiz olan yoksulluğu derinleşen kesimlerin derdine kesinlikle çare değil. Çünkü paran varsa harca paketidir. Parası olanların harcamasını kolaylaştıracak bazı düzenlemeler yapılmış. Parası olmayanlara çare yok. Toplumun yarısının zaten parası yok." diye konuştu.

(CİHAN)