kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul trafiğine Su Forumu engeli

AA
Giriş Saati : 13.03.2009 14:36
Güncelleme : 13.03.2009 21:41
Yeni Haber
İstanbul Valisi Muammer Güler, ''5. Dünya Su Forumu'' sırasında sürekli yol kapatma olmayacağını belirterek, ''Çok önemli bir amaca hizmet edecek bu forumun en iyi şekilde yapılması, İstanbul'un en iyi şekilde ev sahipliği yapabilmesi için, İstanbullulardan her türlü anlayışı, sabrı, fedakarlığı bekliyoruz'' dedi.

Vali Güler, Dünya Su Forumu ile ilgili alınacak önlemleri açıkladığı basın toplantısında, foruma üst düzey yetkililer ile yerli ve yabancı 20 bin kişinin katılacağını belirterek, ''etkinlik kapsamında 14-22 Martta İstanbul'da bulunacak devlet başkanları ve bakanların geçiş güzergahlarında bulunan yollardaki trafik akışı, ihtiyaç duyulduğunda kısa süreli kademeli şekilde ve vatandaşlarımızın günlük hayatını etkilemeden yavaşlatılacaktır. Sürekli yol kapatılması olmayacaktır'' dedi.

Güler, forum sırasında geçiş güzergahı olan Atatürk Havalimanı Caddesi, Eski Havacılar Caddesi, Yeşilköy Bakırköy Sahil Yolu, Kennedy Caddesi, Galata Köprüsü, Kemeraltı Caddesi, Necatibey Caddesi, Meclisi Mebusan Caddesi, Dolmabahçe Caddesi, Kadırgalar Caddesi, Bayıldım Caddesi, Askerocağı Caddesi, Taşkışla Caddesi, Mete Caddesi, Beşiktaş Meydanı, Çırağan Caddesi, Barbaros Bulvarı, Balmumcu Kavşağı, Halıcıoğlu Okmeydanı Caddesi, Kumbarahane Caddesi, Karaağaç Caddesi, İmrahor Caddesi, Atatürk Havalimanı'ndan D-100 güney yola katılımlarda ihtiyaç duyulduğunda trafiğin geçici olarak yavaşlatılacağını bildirdi.
Bu kadar önemli bir etkinliğinin İstanbul'da düzenlenmesinin önemine değinen Güler, ''Çok önemli bir amaca hizmet edecek bu forumun en iyi şekilde yapılması, İstanbul'un en iyi şekilde ev sahipliği yapabilmesi için, İstanbullular'dan her türlü anlayışı, sabrı, fedakarlığı bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

DENİZ TRAFİĞİ

İDO Genel Müdürlüğünün Beşiktaş, Kabataş, Karaköy, Eminönü, Sirkeci iskelelerine sefer yapan vapur ve deniz otobüsleri ile Harem-Kabataş seferini yapan arabalı vapur seferlerinde 16 Mart Pazartesi günü 08.30-09.00 ile 12.00-12.30 saatleri arasında kısa süreli gecikmeler yaşanabileceğini belirten Vali Güler, ''Forumun açılışına tüm devlet başkanları ve katılımcılar deniz yolu ile konvoy halinde taşınacak. Bu konvoyun geçişi sırasında deniz trafiğinde bazı gecikmeler yaşanacak'' bilgisini verdi.

Vali Güler, forum sırasında Feshane ve Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'ne ulaşımın ağırlıklı olarak denizden sağlanacağını kaydederek, ''İDO iskelelerinden forumun yapılacağı mekanlara düzenli seferler gerçekleştirilecek. Deniz ulaşımı sayesinde kara trafiğindeki yoğunluk azaltılacak'' şeklinde konuştu.

İstanbul'un bir kongre merkezi, bir dünya şehri olma yolunda ilerlediğini ifade eden Vali Güler, ''Su forumu Türkiye'de düzenlenen önemli bir etkinliktir. İstanbul'un hem bu yıl içinde hem de gelecek yıllarda yapmayı istediği uluslararası etkinliklere önemli bir hazırlık niteliği taşımaktadır'' dedi.

ABD BAŞKANI OBAMA'NIN TÜRKİYE ZİYARETİ

Vali Güler, forumla ilgili Valiliğin, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Sahil Güvenlik Komutanlığının ve diğer görevlilerin tüm hazırlıklarını tamamladıklarını kaydederek, ''Biz foruma hazırız. Bütün İstanbulluları da bu forumun en iyi şekilde geçmesi için katkıda bulunmaya davet ediyorum'' şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorusunu da yanıtlayan Güler, bir soru üzerine, 2004 yılında NATO zirvesine ev sahipliği yapan İstanbul'un, bu tarz etkinliklerdeki güvenlik tedbirleri ile ilgili tecrübeleri olduğunu belirterek, gelecek ay Medeniyetler İttifakı Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelecek ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretiyle ilgili güvenlik çalışmalarının ve planlamaların İstanbul ve Ankara'da sürdüğünü bildirdi.