kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TSK- Arınç tartışması

AJANSLAR
Giriş Saati : 13.03.2009 17:08
Güncelleme : 13.03.2009 21:41
Yeni Haber
TSK: Bülent Arınç'ın sözleri önyargılı ve saptırıcı. Suçlayıcı konuşması hukuku anlamadığını gösterir. Arınç: Bana yapılan suçlama haksız. Kabul etmiyorum ..
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, "Hukuk Fakültesi mezunu bir kişinin kesin yargı kararı olmadan hiç kimseyi suçlayamayacağı ve bir kurumu hedef almaya hakkı ve yetkisi olmadığını hala anlamamış mıdır." dedi.

Haftalık basın toplantısında AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın "İyi ki bu paşalarla savaşmamışız" şeklinde sözleri hatırlatılması üzerine, Tuğgeneral Metin Gürak, bu sözleri önyargılı ve saptırıcı bulduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Türk ordusunun savaşta ve terörle mücadeledeki başarısı herkes tarafından bilinmektedir, eğer bu söz söylenmişse söz konusu kişinin TSK ve TSK personeline yönelik görüşleri çok iyi bilinmektedir. Ön yargılı ve saptırıcı düşünce ve ifadelerin üzerinde fazla düşünmeye gerek yok. Bu tip konuşmalar doğruları değiştirmez. Ancak bu konuşmada önemli bir husus var. o da Hukuk Fakültesi mezunu bir kişinin kesin yargı kararı olmadan hiç kimseyi suçlayamayacağı ve bir kurumu hedef almaya hakkı ve yetkisi olmadığını hala anlamamış mıdır?"

ARINÇ'TAN YANIT


Eski TBMM Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ''Bütün Türkiye'nin şunu bilmesini arzu ediyorum: Bu haksız suçlamayı kabul etmiyorum, ben sözünü bilen, sözünün arkasında duran, nerede ne konuşması gerektiğini bilen bir kişiyim. Ben bir asker çocuğuyum, şerefli ordumuzun yıpratılmasının hiçbir zaman içinde olmadım'' dedi.

Arınç, "Bana kimse hukuku öğretmeye kalkmasın. Siyasetçi şamar oğlanı değildir. Ben kimsenin emir eri değilim" dedi.

Bülent Arınç, Adana'da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, Genelkurmay Başkanlığının kendisiyle ilgili yaptığı açıklama ile gazetelerde yer alan, ''Emekli orgenerallere ait ses kayıtları ortaya çıktı. Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş...'' şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Genelkurmay Başkanlığının açıklamasını ''talihsiz bir açıklama'' olarak değerlendirdiğini belirten Arınç, ''Bütün Türkiye'nin şunu bilmesini arzu ediyorum: Bu haksız suçlamayı kabul etmiyorum, ben sözünü bilen, sözünün arkasında duran, nerede ne konuşması gerektiğini bilen bir kişiyim. Ben bir asker çocuğuyum, şerefli ordumuzun yıpratılmasının hiçbir zaman içinde olmadım''dedi.

TOPTAN: ORDUYU YIPRATACAK AÇIKLAMALARDAN KAÇINILMALI

Bu arada TBMM Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın Ergenekon örgütünü kurmakla suçlanan paşalara ilişkin sözleriyle ilgili olarak, ''Orduyu yıpratacak açıklamalardan kaçınılmalı'' dedi.