kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Prens Albert

Üç prens su için geliyor...

Bülent AYDEMİR /ANKARA
12.03.2009
İstanbul'daki Dünya Su Forumu'na Monaco Prensi Albert, Hollanda Prensi Alexander ile Japonya Prensi Naruhito da katılacak..
İstanbul'da 16-22 Mart tarihleri arasında yapılacak 5. Dünya Su Forumu, Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne hanedan soyundan isimler de katılıyor. Monaco Veliaht Prensi Albert, Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander ile ilk kez bir ülkeye özel ziyaret yapabilecek olan Japonya Veliaht Prensi Naruhito aynı anda İstanbul'da olacak. Resmi temas yapamayacak Naruhito'nun zirveye katılabilmesi için Japonya Bakanlar Kurulu özel izin çıkardı. Ancak Japon Prens'in yetkisi ve izni sadece İstanbul'daki zirveye katılmakla sınırlı. Prens, diplomatik görüşmeler yapamadığı için ikili görüşme taleplerine olumlu yanıt veremedi. Başbakan Erdoğan, yoğun miting trafiği nedeniyle Forum'a katılamayacak ancak bazı hükümet başkanları ile ikili görüşmelerde bulunabilecek. Forum dışında İstanbul'da ayrıca mini bir devlet başkanları zirvesi de yapılacak. Devlet Başkanları Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ev sahipliği yapacak.

20'YE YAKIN DEVLET BAŞKANI
3 yılda bir düzenlenen Dünya Su Forumu, daha önce Fas (1997), Hollanda (2000), Japonya (2003) ve Meksika'da (2006) düzenlendi. Forum, dünyanın suyla ilgili problemlere sürdürülebilir çözümler bulunabilmesi için farklı kesimlerden insanları bir araya getiriyor. Forum için 8 bin 155 yabancı ve 10 binin üzerinde Türk katılımcı kayıt yaptırdı.
Haberin fotoğrafları